Anonymous vil at DDoS-angrep skal sidestilles med gatedemonstrasjon.

Annonse


Nå skal de ta dem

To menn ble i går arrrestert av det amerikanske føderale politiet FBI. I tillegg ble det tatt ut tiltale mot en tredje person som ventelig blir arrestert i dag.

Innbrudd og angrep
Ifølge politiet har samtlige tilknytning til Anonymous og LulzSec, to «ikke-grupper» som har gjennomført innbrudd og angrep på store bedrifter og institusjoner i politisk øyemed.

Arestasjonene ble foretatt i Phoenix og San Francisco. I tillegg ble det utferdiget tiltale mot en tredje person i Ohio.

Klappjakt over hele USA
Politiet jakter nå på flere Anonymous og LulzSec-mistnekte over hele USA, og ransakelsesordre er utstedt både i New Jersey, Minnesota og Montana, melder Fox News.

Annonse
En av de arresterte er 23-åringen Cody Kretzinger, som regnes som på tross av sin unge alder regnes som veteran innen hactivist-miljøet. Kretzinger er kjent under navnet Recursion.

Arrestasjoner i flere land
Han skal ifølge politiet være mannen bak hackingen av Sonys Playstation-nettverk PSN i påsken. Sony har siden mai hatt en klar formening om at det var Anonymous som sto bak.

Det er tidligere foretatt arrestasjoner av angivelige Anonymous-«medlemmer» både i Storbritannia, Nederland, Spania, Tyrkia og USA.

– Ikke organiserte
Anonymous har hele tiden hevdet at de ikke er organiserte, og at de verken har medlemmer eller ledere.

Politiet mener derimot noe annet. Men hver gang en person som hevder å tilhøre nettverket står fram eller blir tatt av politiet, kommer det som oftest en melding om at vedkommende ikke tilhører Anonymous.

– Bevisst strategi
Angivelige avhoppere hevder at dette er bevisst strategi: Om identiteten blir kjent, fører det automatisk til utestenging for å beskytte de andre.

LulzSec regnes av politiet som Anonymous utøvende gren, og synes å være tettere organisert.

Konflikt utad – venner innad
De to «gruppene» synes utad å være i konflikt, men heier også på hverandre. Målene for aksjonene er alle som etter deltakerne oppfatning truer ytringsfriheten og friheten på nett.

Men de har også angrepet både Scientologikirken og den ekstreme, kristne sekten Westboro Baptist Church (de som har det med å juble i begravelser) .

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse