Microsofts Streetside kartlegger brukerne. Men det er ifølge Microsoft ikke mulig å koble data som samles inn til den enkelte bruker.

Annonse


– Vi overvåker ikke telefoner

I slutten av juli ble det kjent at Microsoft skal ha kartlagt milioner av bærbare PC-er, mobiltelefoner og andre trådløse apparater verden over i lengre tid.

Går til sak
Saken ble avslørt av nettstedet CNet.

Nå har amerikanske, føderale myndigheter reist sak mot selskapet.

Benekter alt
Nå benekter Microsoft at de spionerer på brukerne sine.

Annonse


– Data som blir hentet inn og lagret på vår lokaliseringsbase kan ikke bli koblet til et bestemt apparat eller en bestemt bruker, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Sett fra Microsofts side er lokaliseringen et nyttig tilbud. Og de bedyrer at det er brukerne selv som bestemmer hvordan data om hvor de til enhver tid er skal brukes.

Forskjell fra Google
Google har møtt de samme anklagene med sin Street View-tjeneste, der det viste seg at de drev med innsamling av WiFi-data i stor stil. I flerte land ble det gjennomført politiaksjoner. Og i Norge engasjerte Datatilsynet seg i saken.

Forskjellen er imidlertid at Microsoft med sin Street View-konkurrent Streetside beholder de såkalte MAC-adressene (Media Access Control address), mens Google sletter dem.

Kilde:
Softpedia.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse