Zalmans ZM-VE200 kan plukkes opp for under 300 kroner i en norsk nettbutikk. Selv om du må kjøpe innmaten selv, får du en rekke smarte funksjoner som ikke er hverdagskost i en standard, ekstern disk.

Annonse


Verdens smarteste harddisk-kabinett?

I gamle dager var eksterne harddisker så dyre at mange valgte å kjøpe et kabinett i stedet. Så kunne man kjøpe interne disker og putte inn.

Under 300 kroner
I dag har eksterne USB-harddisker blitt så billige og små at de fleste heller kjøper en ny med kabinett i stedet for å bytte ut innmaten.

Likevel er det verd å ta en titt på Zalmans ZM-VE200, en kjekk liten sak som kkan kjøpes for under 300 kroner hos Dustin Home (og muligens også andre steder, men vi har ikke funnet fler).

Kjører ISO direkte
Kabinettet rommer en standard 2,5 tommers harddisk, enten tradisjonell eller SSD. Et display på fronten viser kapasitet og tilstand, slik at du enkelt ser hva du har puttet i kabinettet.

Annonse


Men mest elegant av alt er det kanskje at kabinettet får en hvilken som helst ISO til å oppføre seg som en CD eller DVD, uten at man trenger å starte ekstra programvare.

Både Mac og PC
Det betyr at man kan kopiere en plate med programvare og installere fra ISO-filen direkte, uten å brenne en fysisk kopi.

Kabinettet har både eSATA og USB2-inngang. Den fungerer både med Mac OS og Windows. Kabinettet takler i utgangspunktet bare NTFS-formaterte disker. Du kan få den til å fungere som en FAT32 disk, men da trenger du tilleggsfirmware.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse