google-chrome-logo-711569

Annonse


Microsoft og Mozilla taper mot Google

Internet Explorer spås ingen lys fremtid av Net Applications, ei heller Firefox. Begge taper brukere til Google Chrome.

IE under 50 prosent sommeren 2012?

Net Applications følger antall brukere av de forskjellige nettleserne og ser ifølge sine tall at IE fortsetter å tape brukere til konkurrentene.

Fortsetter nedgangen i samme tempo som nå vil Microsofts nettleser ha under halvparten av brukerne i juni neste år.

– 20.4 prosent kjører IE 9 i Windows 7

I løpet av det siste året har IE mistet 6.9 prosent markedsandel noe som per i dag gir dem en andel av markedet på 55.3 prosent, dette til tross for at nettleseren er installert på verdens mest brukte operativsystem-plattform.

Annonse


Til tross for de dystre tallene prøver Microsoft å være optimistiske ved å hevde at IE 9 er installert på 20.4 prosent av alle Windows 7-maskiner.

IE 9 kan kun kjøres på Windows 7 og Windows Vista, Windows XP, som fortsatt kjøres på rundt halvparten av alle verdens datamaskiner har ikke støtte for Microsofts nyeste nettleser.

Chrome, en suksess for Google

Google derimot har stor suksess med Chrome. Nettleseren til søkegiganten økte sin markedsandel med 7.8 prosent det siste året noe som gir nettleseren en oppslutning på 15.5 prosent.

I august økte Chrome med 1.2 prosent, det meste nettleseren har økt på en enkelt-måned. Det er ikke bare IE som taper for Chrome.

IE og Firefox taper for Chrome

Også Mozillas nettleser går tilbake og mister brukere til Googles alternativ. Firefox er dog større med en markedsandel på 22.6 prosent.

Trenden viser altså at både IE og Firefox taper brukere til Chrome kjappere og kjappere og at om Chrome-tempoet vedvarer er Googles nettleser større enn Firefox i juni neste år.

Kilde:
Computerworld

2124424128

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse