I disse bydelene er det nå utrygt å befinne seg som turist i London. Men opprøret sprer seg stadig, og kan komme til å ramme flere steder.

Annonse


Her er Londons opprørssoner

Er du i London, eller har du tenkt å reise dit i nærmeste fremtid?

Oppdaterer med farlige soner
Da kan det være smart å ta en kikk på Google Maps, som stadig oppdaterer sitt oversiktskart over London og andre byer som er rammet av opptøyene.

Som kjent eksploderte London i fult opprør etter at en 29 år gammel mann ble skutt og drept av politiet i bydelen Tottenham torsdag i forrige uke.

Bilder av opprørere på Flickr
Bygninger er rasert, butikker er plyndret og kvartaler settes i brann. Situasjonen synes ute av kontroll, og nå nå har opprøret spredt seg til både Birmingham, Bristol, Liverpool og Nottingham.

Annonse


Politiet har hittil arrestert 450 personer, og oppfordrer folk til å legge ut bilder av mistenkte på bildetjenesten Flickr.

En person drept
Så langt har personskadene vært begrenset, men en 26 år gammel mann ble nett til i dag funnet skutt og drept i bydelen Croydon.

Mannnen var ikke politimann, og skal heller ikke ha blitt skutt av politiet. Trolig var han et tilfeldig offer for kriminelle som så sitt snitt til å utnytte kaoset for å begå et drap.

Populære mål for nordmenn
På Googles interaktive opprørskart ligger også en oppdatert liste over byer og London-bydeler der opprørepisoder har skjedd.

For London-turister kan det være verd å merke seg at både populære Oxford Circus rett ved shoppinggaten Oxford Street, den hippe, alternative bydelen Camden, og ellers fredelige pub- og restaurantområder som Islington og Chelsea nå er rammet av opptøyene.

Annonse