IE-brukere er ikke dummere enn andre likevel...

Annonse


Lurte verden trill rundt

Mandag skrev vi en artikkel om en undersøkelse som angivelig skulle vise at IE-brukere er dummere enn brukere av andre nettlesere.

BBC gikk på limpinnen
Saken stammet opprinnelig fra BBC, som vanligvis er en etterrettelig kilde.

Nå viser det seg at både BBC, vi og så godt som resten av verden gikk rett på limpinnen. Historien er rett og slett oppspinn, diktet opp av folk som ga seg ut for å representere et seriøst analysebyrå og som la mye tid og arbeid ned i å få spøken til å se troverdig ut.

Falsk nettside
Lurendreierne gikk så langt som til å sette op en falsk nettside med bilder og layout kopiert fra en legitim, fransk nettside.

Annonse


Det falske kanadiske selskapet AptiQuant Psychometric Consulting forsynte til overmål BBC med en mengde data som tilynelatende så tilforlatelige ut.

Sjekket ikke godt nok
BBC skal ha brukt lang tid på å grave fram saken, og journalisten skal også ha sjekket med uavhengige kilder før saken ble lagt ut.

Den fikk stor publisitet flere steder på nettet, ble twittret og retwittret i stort monn og ble også sitert på radio og TV i store deler av verden.

Skriver om søksmål
Aptiquant skriver nå på sin nettside at de har blitt truet med søksmål fra IE-brukere. Det er trolig også en fiktiv sak.

BBC beklager i dag saken. Det samme gjør vi.

Annonse


Annonse


Annonse