Logitechs Revue er ett av produktene som nå kommer i retur fra butikkene, på tross av at den nå koster bare få hundrelapper. (Logitech)

Annonse


Fiasko for Google TV

Googles satsing på nettbasert TV går ikke helt etter planen.

Kommer tilbake
Nå viser det seg nemlig at apparater som er utstyrt med systemet kommer tilbake fra forhandlerne i store antall, skriver Gizmodo.com.

Det foreligger ingen offisielle tall fra Googles side, men ifølge en rapport som Gizmodo sitter på skal det være snakk om en trend, ikke bare enkeltstående tilfeller i visse butikker.

Prisen kraftig ned
Google TV har blitt implementert i produktene til mange store produsenter, blant annet i Sonys TV-apparater og Logitechs Revue. Det gjelder imidlertid bare i USA. Her hjemme har vi ikke sett noe til Google TV ennå.

Annonse


Ifølge Gizmodos konkurrent Engadget.com har Logitech satt ned prisen på Revue fra 300 til 99 dollar, for i det hele tatt å få solgt den.

Det er neppe noe godt tegn. Og ifølge flere rapporter returneres det flere enn det selges.

Google TV bygger på Android, og hensikten er å få til en sømløs integrering med Android-basert mobiler og nettbrett.

Ikke bedre for Apple
Noe av samme filosofi har Apple med sin Apple TV.
Men om det kan være noen trøst for Google, så går det heller ikke så bra med Apple og deres konkurrent Apple TV.

Den lille boksen til 99 dollar (og som heller ikke selges i Norge) Apple TV selger rundt en halv million enheter i kvartalet, noe som er svært moderat i Apple-universet

«Hobby-prosjekt»
Apple unnskylder seg med at det nærmest er snakk om et privat hobby-prosjekt for sjefen Steve Jobs, og at det dermed ikke er så farlig om den ikke selger.

Det samme kan neppe Google si…

Mange spør deg nå om kundene i det hele tatt vil ha nett-TV på denne måten – gjennom apper og rigide systemer kontrollert av innholdsleverandørene.

Mangel på lovlig innhold
Både Apple TV og Google TV lider under at svært få av de attraktive TV-programmene, filmene og TV-seriene er tilgjengelig på deres plattformer.

Samtidig er det ingen ting som tyder på at den ulovlige nedlastingen er på hell. Piratmateriale i DivX- og MKV-formatene er letter å spille av på uanvhengige mediespillere som WD TV Live og AC Ryans Playon.

Eller rett og slett en vanlig PC med HDMI-kobling til TV-en.

Annonse


Annonse


Annonse