Forbausende mange har ennå ikke kassert Internet Explorer 6. Nå vet vi årsaken.

Annonse


– IE-brukere er dummere enn andre

Denne historien har senere vist seg å være oppspinn. Se IE-historie var bare tull.

Til deg som leser dette i Internet Explorer: Unnskyld!

For det vi nå kommer til å fortelle deg, er ikke særlig smigrende.

Dumme IE-brukere?
Det kanadiske selskapet AptiQuant Psychometric Consulting har nemlig publisert en tilsynelatende godt fundert rapport som ganske så entydig viser at IE-brukeren er noe mindre begavet enn for eksempel brukere av Firefox, Chrome eller Opera.

Annonse


Store feilkilder
Vil iler til med å fastslå at her er det store feilkilder. Det å følge flokken og velge det første og det beste (det vil si programmet som er forhåndsinstallert i Windows) vil ikke si at du er dummere på andre områder. Du kan med andre ord være professor i astrofysikk og gi katten i PC-en din, bare den virker.

Og siden vi vet at det er de færreste av oss som kan skilte med Nobelpris-potensiale, og hele 43 prosent av oss fortsatt bruker IE, er sannsynligheten for lynende intelligens trolig mindre hos det store grosset enn hos de utvalgte få.

100 000 testet
Likevel hevder undersøkelsen at det er en klar sammenheng mellom et individs såkalte kognitive evner (evnen til å tilegne seg kunnskap) og valg av nettleser.

Over 100 000 mennesker har gjennomgått testen, som så vidt vi kan se er en standard IQ-test foretatt via nettet. Dermed er det enkelt å finne ut hvilken nettleser som den som svarer bruker.

IE6-brukerne dummest
Aller lavest på IQ-rangstigen ligger de som bruker Internet Explorer 6. Det er kanskje ikke så rart, for både Microsoft og alle andre har lagt et betydelig arbeid ned i å få folk til å slutte med dette avfeldige skrotet av en nettleser.

Men heller ikke brukere av nyere IE-versjoner kommer godt ut, sammenlignet med brukerne av konkurrerende nettlesere. Faktisk ligger hele IE-feltet godt under de andre.

Overraskende nok er de som bruker versjon 8 klokere enn de som har valgt å oppgradere til 9-ern. Kanskje et ørlite signal til Microsoft om at det nyeste ikke alltid er det beste?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse