law

Annonse


Ingen trodde denne loven kunne brytes

Et av vår tids største utfordringer innenfor datakommunikasjon kan være løst.

Shannos Law brutt?

Forskere har lenge trodd «Noisy-channel coding theorem» eller kort: The Shannon limit, har vært en ubrytelig lov. Kort fortalt forklarer denne loven at det kun kan bæres et bestemt antall mengde data per kanal uten at det blir forstyrrelser.

Det var tidligere regnet som en viktig og fundamentalt ubrytelig lov. Til nå.

Kan føre til store gjennombrudd

Det er Steve Perlman, mannen bak spill-streaming-tjenesten OnLive og Rearden Companies som presenterte det som kan bli et gjennombrudd for trådløs overføring av informasjon.

Annonse


Eksempelet Perlman brukte når han forklarte gjennombruddet er en amerikansk fotballstadion (eller en hel by) med plass til 100 000 mennesker.

Trådløs overføring problematisk

Alle disse personene deler i teorien en eneste kanal der all informasjon må deles. Problemet er selvforklarende: ting går tregt og video-streaming er det bare å glemme.

Ifølge Pearlman hadde Shannon rett i sitt svar, dessverre, men heldigvis spurte han seg selv feil spørsmål. «Shared Spectrum» som Pearlman referer til klippet under, behøver ikke følge Shannons Law.

– Vet ikke hvor grensen går med den nye teknologien

Det Rearden har gjort er blant annet å fjerne død-soner og selskapet klarer å sende signaler fra ti sendere (helt nye radio-sendere Rearden har brukt mange år på å utvikle, Pearlman forklarer at de ikke bruker trådløs energi som tidligere) samtidig, helt uten forstyrrelser.

Med den nye teknologien er det mulig, ifølge Pearlman, å sende ti ganger så mye informasjon (og de vet ikke hvor grensen går) noe Shannons Law tidligere dikterte som umulig.

Rearden Companies’ og OnLive-sjef Steve Perlman forklarer hva Shannons Law er fra 55 minutter ut i dette klippet:

Kilde:
Engadget

Annonse