Hackergruppa th3j35t3r har Narren som symbol, og jobber for å beskytte samfunnet mot Lulz og Anonymous.

Annonse


Mot-hackere avslører Lulz

Hackergruppa Lulz blir angrepet fra alle kanter. Nå går de også smake pisken fra mot-hackere som har som mål å forsvare samfunnet mot opprørere som Lulz og Anonymous.

Samfunnets forsvarere
En hackergruppe med det kryptiske navnet th3j35t3r har nå publisert navnene på de de hevder er hovedpersonene i Lulz-nettverket.

Frontfiguren bak denne gruppa har kallenavnet The Jester (Narren), som jo utvilsomt er lettere å huske enn th3j35t3r. Avsløringene (såkalte «dox») legges fortløpende ut på denne Twitter-kontoen. De er også å finne mange andre steder på nettet.

Avslører 19-åring
Her figurerer også Ryan Cleary, som denne uka ble arrestert av britisk politi, mistenkt for å ha stått bak flere av de spektakulære Lulz-hackene den siste tiden.

Annonse


Cleary (19) er nå formelt siktet for å ha laget og driftet et såkalt botnett – et nettverk av datamaskiner infisert av datavirus eller trojanske hester, samt for å ha satt igang tjenestenekt-angrep (DDoS).

Motvillig innrømmelse
Lulz har hele tiden katagorisk nektet for at Cleary har noe med dem å gjøre. Men etter th3j35t3r-avsløringene har de motvillet måtte innrømme at Cleary driftet en av Lulz sine IRC-servere.

De hevder imidlertid fortsatt at han er en perifer figur, og at han ikke har hatt noen rolle i de sakene politiet mener han står bak.

Søksmål fra platebransjen
Cleary risikerer nå å bli utlevert til USA.

I tillegg til straffesaken risikerer han private søksmål fra den internasjonale platebransjeorganisasjonen IFPI og den britiske rettighetsorganisasjonen BPI.

Kilde:
Ars Technica

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse