Det blir nok en stund til denne herren kan heve vinglasset igjen. Men han har mange støttespillere der ute.

Annonse


– Vi hacket folketellingen

Historien er ikke bekreftet, men ifølge den seriøse, britiske nyhetskanalen Channel Four skal hackergruppa Lulz Security (Lulz, LulzSec) ha hacket seg inn i den britiske folketellingen anno 2011.

Publiserer ikke data
Om dette virkelig har skjedd, har gruppa tilgang til alla data som den britiske staten har samlet inn om sine innbyggere.

Lulz bekrefter selv hacket på nettstedet pastebin.com, men påstanden er vanskelig å verifisere. Ikke minst fordi Lulz etter eget utsagn har valgt å holde alle stjålne data for seg selv.

Årsaken til dette skal være at de ikke ønsker å ramme vanlige briter som befinner seg i registrene.

Annonse
– Ta det med humor
Samtidig prøver de å få britene til å se humoristisk på saken. De beskriver seg selv om «verdensledende i høykvalitets underholdning på din bekostning».

Folketellingen (The British Census) bekrefter at data har kommet på avveie, men vil foreløpig ike ha noen offentlig mening om hvem de tror står bak.

Ikke hevn
Det påståtte hacket skal ha skjedd før en 19-åring som antas å tilhøre LulzSec og som politiet mener er mannen bak påskens PSN-hack ble arrestert.

Det kan derfor ikke være snakk om en hevn for arrestasjonen.

Ikke først gang
Det er ikke første gang LulzSec bryter seg inn i britiske, offentlige instanser. Nylig brøt de seg inn hos det nasjonale britiske helsevesenet NHS (National Heatlh Service).

De har også etter eget utsagn stått bak angrep både mot den amerikanske politiorganisasjonen CIA, samt det amerikanske Senatet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse