Sonic the Hedgehog er Segas frontfigur. Nå er også dette spillselskapet hacket.

Annonse


Nå er også Sega hacket

Den japanske spillgiganten Sega ble i går rammet av et angrep som til forveksling ligner det store påske-angrepet mot Sonys Playstation Network (PSN).

– Ingen fare for svindel
Angrepet har likevel ikke samme skala. Mens Sony opplevde at et sted mellom 77 og 100 millioner brukerkontoer ble stjålet, er det «bare» 1,3 millioner brukerkontoer hos Segas onlinetjeneste Sega Pass som nå har kommet på gale hender.

Bare navn, fødselsdatoer og e-postadresser skal være tatt. Ifølge Sega selv skal ingen brukernavn, passord, konto- eller kredittkortopplynsinger ha kommet på avveie. Det skal derfor ikke være fare for at kundene blir svindlet for penger.

Names, birth dates, e-mail addresses and encrypted passwords

Annonse


Sega Pass stengt
Det er Segas europeiske gren som driver Sega Pass. Tjenesten er nå stengt på ubestemt tid.

Sega har 2600 ansatte. Selskapet er i dag mest kjent for spillfiguren Sonic The Hegdehog, og er også store på arkadespill på offentlige steder.

På slutten av 90-tallet hadde selskapet suksess med spillkonsollen Dreamcast, men gikk fra 2001 helt over til å være en ren spillprodusent for Playstation, XBox og Nintendo-konsollene.

Lulz hadde helgefri
Hvor mange nordmenn som er rammet av helgas innbrudd er ikke kjent.

Det er heller ikke kjent hvem som står bak. Men hackergruppa Lulz, som blant annet har tatt på seg ansvaret for minst ett av Sony-hackene, bedyrer at det denne gangen ikke er dem.

De hadde – ifølge seg selv – fri denne helga.

– Har sympati
På Twitter sier Lulz at de har sympati for Sega. De oppfordrer selskapet til å ta kontakt, slik at de kan hjelpe dem å finne de ansvarlige.

Hackingen førte til at Sega Sammy-aksjen falt på Tokyo-børsen i morges. På det verste var kursen ned 5 prosent. Den endte med et fall på 1,8 prosent.

Kilder:
Reuters
BBC

Se også digi.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse