LulzSec (til venstre) er konstant i tottene på Anonymous (til høyre). Det skal vi kanskje være glade for...

Annonse


Den store hacker-krigen

De to hackermiljøene Lulz (LulzSec/Lulz Security) og Anonymous er i tottene på hverandre.

Går for strupen
Eller rettere sagt – Lulz-folket går i strupen på 4Chan.org, forumet Anonymous sprang ut fra.

Kamphanene bruker primært Twitter for å kaste skitt på hverandre. I går nådde konflikten en foreløpig topp, da en banal krangel mellom signaturen Quadrapodacone og Lulz førte til at Lulz hacket CIA for å vise at Quadrapodacone tok feil når han hevdet Lulz er rene amatører, og ikke ekte hackere.

Avhoppere
Om Quadrapodacone er Anonymous-aktivisst, er uklart. Men han skal ha vært aktiv på 4Chan. Og uansett er disse miljøene sauset inn i hverandre. Lulz er en avhoppergruppe fra Anonymous, sier innsidere. Og begge fronter både har vært og er aktive på 4Chan fortsatt.

Annonse
Som så ofte ellers blant unge nerder (som vi får gå ut fra at disse er), startet konflikten med dataspill.

Startet i spillmagasin
Krangelen foregikk på nettstedet til magasinet The Escapist, som for øvrig ble tatt ned av Lulz.

De fortsatte med å ta ned Eve, et populært MMO-spill som mange av leserne av The Escapist spiller og som også er en av favorittene til den indre kjerne av 4Chan-brukere. Lulz tok for øvrig ned Minecraft og League of Legends i samme slengen, for riktig å vri kniven rundt i såret på sine rivaler i scifi-spillmiljøet rundt 4Chan og The Escapist.

Mens Sony virker skråsikre på at det er Anonymous som står bak PSN-hackingen, bruker Lulz mye tid og krefter på å forklare verden hvorfor de ønsker å ramme Sony.

Uklare grenser
Her er igjen grensene mellom de to kamphanene uklare, for Anonymous er om mulig like lite glad i Sony og deres behandling av GeoHot-saken, der stridens eple er Sonys fjerning av Linux-støtten i PS3.

For politiet og andre som etterforsker den siste tiden spektakulære hacker-saker (som nå inkluderer CIA, FBI, NATO, det amerikanske Senatet og en dataressursene til regjeringene i flere nasjonalstater) må dette fortone seg som et villniss.

Politiet infiltrerer
Muligens blir arbeidssituasjonen lettere av at de to rivaliserende miljøene er så bitre fiender at de tyster på hverandre. Og FBI skal ifølge den britiske avisa The Guardian ha plantet flere informanter i begge leire. Så mange informanter at en av fire hackere i virkeligheten nå jobber for politiet.

Så langt skal verken nasjonale interesser eller verdens sikkerhet ha vært truet. Det dreier seg om to typer angrep: Tyveri av brukerdata (men ikke bank/kortopplysninger) og DDoS-angrep.

Ikke lett å verge seg
Det er kanskje ikke egnet til å skremme noen. Men det har i hvert fall avdekket en skremmende sårbarhet. Og selv om sikkerhetssleskapene nå smir jern så det gnistrer, er det ifølge uavhengige sikkerhetseksperter tilnærmet umulig å verge seg mot denne typen digitale bombeaksjoner.

Mange finner det derfor betryggende at de nå ser ut til å være mer opptatt av å skade hverandre enn å gå løs på oss andre.

Kilder:
Gawker.com
ZDNet.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse