Architecture-Lightshow

Annonse


Her «danser» Groruddalen

Du har muligens sett noe lignende før, men presisjonen nordmannen André Chocron har fått til er imponerende.

Utrolig lysshow fra Groruddalen

«Få hakeslepp av dette ette arkitektoniske musikk-lys-showet». Slik beskriver den store teknobloggen Gizmodo det Chocron har fått til ved hjelp av en rekke kameraer og PC-programvare.

Cold Mailmans låt «Time is of the essence» kommer virkelig til liv i leilighetskompleksene i Groruddalen i Oslo.

Brukte time lapse

Chocron det til ved hjelp av «Time lapse»-fotografering og et dataprogram som mapper hver lyskilde i hver eneste leilighet til musikken.

Annonse


Det krever endel tid å få dette til av den enkle grunn av at alle beboerne i leilighetene selvsagt har lysene av og på i forskjellige tider. Kameraene måtte derfor stå på fra soloppgang til solnedgang.

En gigantisk equalizer

«For å programmere vinduer til å «danse», manipulerte Chocron dem enkeltvis i post-produksjonen av musikkvideoen, og gikk fra opplyst til mørke i forhold til hvordan musikken er bygget opp.

Det var slik han fikk bygningene til å lyse opp som en gigantisk equalizer», forklarer fastcodesign.com.

Et samarbeid med bydelen

«Plankontoret for Groruddalen ble i vinter kontaktet av filmregissør Andrè Chocron, som ville lage video med Groruddalens drabantbyblokker i hovedrollen.

Han definerte målet som “å fange blokkenes iboende sjel.” Vi valgte å finansiere prosjektet, og det er vi i dag glade for! Videoen er sett av nærmere 200 000 mennesker over hele verden! Se den flotte videoen ved å klikke på lenken under», skriver Oslo Kommune.

Se klippet her, laget i samarbeid med Prosjekt-Groruddalen:

Cold mailman – Time is of the essence from André Chocron on Vimeo

Kilde:
Fastcodedesign

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse