iOS 5 har hemmeligheter på lager.

Annonse


Dette visste du ikke om iOS 5

Visste du at du kan lage egne berørings-gester i iOS 5?

To hemmeligheter avslørt

Apple viser som vanlig ikke alt på en gang, men lar godsakene i det nye OSet oppdages sakte, men sikkert når ivrige fans gjennomsøker alle delene av OSet.

To nye funksjoner du kanskje ikke har fått med deg er egendefinerte berørings-gester og noe så uvanlig som egendefinert vibrering.

Egendefinerte gester

Apple har lagt til støtte for gester på tilbehør og ikke minst implementert en rekke nye, noe som gjør det kjapt å bla i åpne apps og komme seg tilbake til hjem-skjermen uten å måtte trykke hjem-knappen.

Annonse


I tillegg er det nå også mulig å stille inn hastigheten på berøringen, dvs. hvor responsiv den skal være. Det har vært mulig med tredjeparts-apps ved jailbreak, men det er fint å se Apple implementere støtten så alle får glede av det.

Egendefinerte vibrasjonsmønstre

Egendefinert vibrasjon høres kanskje ikke ut som noen stor greie, men kan være en svært så nyttig funksjon.

Du kan nemlig koble egendefinerte vibrasjoner til kontakter. Fint når man sitter på et møte og telefonen er på lydløs, da merker man fort om det er en viktig telefon i bukselomma.

Mer i månedene fremover

Man kan også aktivere egendefinert LED-flashing når telefonen mottar en samtale.

To slike småfunksjoner gjør OSet til en langt mer elegant opplevelse og det kommer helt sikkert til å dukke opp enda mer, spesielt når det kommer nye beta-versjoner og ikke minst den endelige versjonen som er ventet i tredje kvartal i år.

Kilder:
9to5mac.com
9to5mac.com

iOS-5-Create-Custom-Vibration
(Ill.: 9to5mac.com)
iOS-5-Contacts-create-custom-vibration
(Ill.: 9to5mac.com)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse