Hopp til navigasjon Hopp til innhold
skydriveimprovementsmango

Her er Microsofts iCloud-konkurrent

SkyDrive-funksjonene avslørt.

Microsoft implementerer SkyDrive som nettlagrings-teknologi i Windows Phone 7. Sky-tjenesten introduseres først i stor-oppdateringen Mango, som kommer til Norge (og ikke minst i norsk språkdrakt) og til esten av verden til høsten.

Lover sosialt fokus

Med SkyDrive for Mango tar Microsoft for alvor sitt nye OS opp i skyen. Blant annet blir det mulig å dele bilder fra SkyDrive via SMS, e-post, Messenger og Facebook.

Det blir også mulig å laste opp video-klipp til tjenesten med ett trykk. Også dokumentlagring er støttet, selvsagt, Office-pakka er jo allerede en del av Windows Phone.

Man kan bla, dele og editere MS Office-dokumenter direkte fra mobilen og man kan søke gjennom hele sin SkyDrive via Office Huben.

Et spennende år

Microsoft gir deg 25GB gratislagring og selskapet hinter om enda flere sky-tjenester i nærmeste fremtid. Ikke minst avslører selskapet at det kommer et HTML 5-basert web-grensesnitt for en mer elegant og ikke minst kjappere håndtering av sky-dataene, en oppdatering som kan komme allerede denne måneden.

Og skulle man være nervøs over å miste oversikt over hva man faktisk deler har Microsoft implementert en oversikt over akkurat dette.

Se SkyDrive i aksjon

Liten tvil om at 2011 blir året skyen virkelig får en praksis betydning for folk flest med en smartphone. Nå blir det spennende å se hvem som leverer de beste løsningene.

Kilde:
WinRumors

Stikkord: icloud, mango, skydrive, windows phone 7