stevejobswwdc2011liveblogkeynote0926

Annonse


Hva er det han avslører?

Denne artikkelen oppdateres fortløpende når Steve Jobs starter sin presentasjon klokken 19:00 norsk tid.

Nå er WWDC 2011 snart igang

Journalistene finner snart sine plasser. Om få minutter går Steve Jobs på scenen og skal vise frem nye iOS, Mac OS X og avduke iCloud.

iCloud

6. juni 2011 blir en svært viktig dato for Apple. I dag skal nemlig Steve Jobs avduke selskapets første stor-satsing i nettskyen.

Navnet på tjenesten er iCloud og blir blant annet en konkurrent til Google Music og Amazons musikk-nettsky-tjenester.

Annonse


Men det er trolig mer. Kort tid før pressekonferansen ryktes det nemlig at iCloud blir langt mer enn bare en nettsky-tjeneste for avspilling av musikk via nettet.

Ifølge ryktene blir iCloud en iTunes-erstatter som skal ta seg av blant annet synkronisering. Er iTunes helt på vei ut? Blir nå alt å finne i nettleseren? Vi vet ikke, men vi håper.

«Don’t think of iCloud as the new MobileMe; think of iCloud as the new iTunes», skriver Apple-ekspert John Gruber.

iOS 5

Vi tviler på at Apple kommer til å gjøre drastiske design-endringer, men trolig får iOS 5 et langt bedre notifikasjons-system (endelig), integrert Twitter samt forbedret bilde-behandling og opplasting mot iCloud og sikkert mange andre spennende nyheter.

Det har tidligere blitt ryktet at iOS 5 kun støttes av iPhone 4 og nyere (kanskje presenteres iPhone 4GS), iPad og nyeste iPod Touch.

Mac OS X Lion

Det ryktes at Apple skal overraske alle og avsløre at Mac OS X Lion blir tilgjengelig via Mac App Store allerede neste uke, nærmere bestemt tirsdag 14. juni.

Den største nyheten i Mac OS X Lion er at OSet kombinerer Mac OS X og iOS på den måten at det er fokus på apps, apps som lever sammen med de tradisjonelle applikasjonene, eller helt alene i fullskjerm.

Derfor er berøring viktig i Lion og noe som blir langt kraftigere, spesielt kombinert med en Apple Magic Trackpad. Også flere nye gester introduseres.

I tillegg får OSet følgende nye funksjoner, forbedringer og programmer. Les alt om dem her.:

* Versions.
* Auto Save.
* Resume.
* Mail 5.
* AirDRop.
* All-new FileVault.
* Gestures and animations.

Les mer om Mac OS X Lion:

* Alt du ikke visste om norske Mac OS Lion.
* Her er nyhetene i Mac OS X Lion.
* Slik fungerer nye Mac OS.

Følg oss fra klokken 19:00 og bli med på debatten du også.

Kilder:
9to5mac
9to5mac
Cultofmac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse