iCloud-logo

Annonse


Slik blir iCloud bedre enn Google og Amazon

Apples Cloud-tjeneste vil gjøre det enklere å nå musikk (og kanskje film) fra nettet enn hva konkurrentene kan tilby.

Dette vet vi

Apple overrasket alle i går da de før WWDC avslørte hovedtemaene: iCloud, iOS 5 og Mac OS X Lion.

Dette skal allerede være kjent om iCloud:

* Musikken kan streames fra iCloud til Mac, PC, iPhone, iPad og kanskje biler en gang i fremtiden.

Annonse
* Apple og plateselskapene kommer til å ta månedsbetalt for tjenesten.

* Musikken blir matchet med låter fra brukerens harddisk eller iTunes-bibliotek. Er lydkvaliteten på en låt dårlig, oppgraderes den automatisk av Apple.

Krever trolig ikke lokal-opplasting

Men det er mer, nemlig detaljene rundt den tekniske løsningen, en løsning som forhåpentligvis gjør det så enkelt som mulig for brukeren å nå musikken sin over nettet.

Det store spørsmålet er selvsagt om man blir nødt til å laste opp musikken til Apples servere. Det slipper man ifølge The Wall Street Journal.

– Slipper opplasting

Tjenesten skal, ifølge avisen, søke gjennom brukerens musikkbibliotek og gi tilgang til den samme musikken som ligger lokalt, også på nett, uten at man behøver å laste opp musikken slik tjenestene til Amazon og Google krever.

Da er jo spørsmålet om det kan blir teknisk mulig å lure tjenesten, men Apple har nok helt sikkert klekket ut noe lurt her, om ikke hadde platebransjen aldri blitt med på en slik avtale.

Ett selskap til og Apple er igjen ledende

Det er nemlig ikke avslørt om Apple skal bruke metadata, tags eller en analyse av musikken for å forsikre seg om at det er betalte MP3-filer som ligger lagret lokalt.

Apple har så langt sikret seg underskriften til tre av de fire store plateselskapene. Universal skal være det siste gjenværende selskapet. Aavtalen med dem skal Apple trolig har få i boks i løpet av uken, akkurat i tide til WWDC som starter 6. juni, altså førstkommende mandag.

Det er også ryktet film-streaming fra iCloud-tjenesten.

Kilder:
CultofMac
WSJ

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse