Du vil se bærbare bli tynnere og tynnere, men samtidig billigere og kraftigere i 2012, en trend som allerede er godt i gang.

Annonse


Dette er bare begynnelsen

Intel kan nå avsløre at Ivy Bridge-plattformen lanseres første kvartal 2012.

22 nn i 2012

Med Ivy Bridge, etterfølgeren til Sandy Bridge, kommer 22 nanometer-CPUene. Plattformen muliggjøre en evolusjon som gjør det mulig å lage enda slankere og forhåpentligvis på lang sikt, billigere og kraftigere bærbare enn hva som er mulig i dag.

Dette lover godt, for maskinene blir stadig tynnere. I går lanserte Asus to maskiner, en grisebillig, den andre en toppmodell. Begge hadde en svært slank formfaktor.

Oppdaterer Sandy Bridge i år

Allerede før Ivy Bridge kommer, lanseres en oppdatert versjon av Sandy Bridge som ble lansert i januar i år.

Annonse


Sandy Bridge E-series er navnet, og får integrert USB 3.0 og DirectX 11-støtte.

Super-tynne kraftplugger

I ekte «PR-speak» har Intel døpt de nye supertynne laptopene «Ultrabooks»: Svært tynne maskiner som Intel tror vil spise opp 40 prosent av markedet innen utgangen av 2012.

Ultrabooks beskrives av Intel som sexy og slanke (under 20mm) samt med en pris på under 1000 dollar (5400 kroner).

Vil ta nettbrett-markedet med bærbare

Intel sikter seg direkte inn på nettbrett-markedet med «Ultrabooks» og påstår laptopene får mange av de samme fordelene som nettbrett har med blant annet kjapp oppstart og lang batterilevetid.

ARM-plattformen har en langt større tilstedeværelse i nettbrett-markedet for tiden, en utvikling Intel nok definitivt ser på som skummel. Ikke minst fordi det godt kan tenkes at Apple går for sitt eget ARM-design i alle sine produkter.

Kilde:
ZOL

zol
(Ill.: zol.com.cn)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse