Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Om du skulle komme til å slette din Flickr-konto ved en feil, er det godt å vite at bildene er trygge i 90 dager. (Ill.: Flickr.com/Welsh Boy)

Lagres i tre måneder

Du blir ikke kvitt Flickr-bildene.

Flickr er kanskje verdens største nettsted for lagring av bilder. Både profesjonelle og hobbyfotografer benytter nettstedet til å lagre og vise fram fotografiene sine.

Siste farvel
I utgangspunktet er det gratis, men om du har svært mange bilder må du betale et årlig beløp.

Men noen vil alltid av en eller annen grunn si opp kontoen sin for godt og slette alle bildene.

Håper du angrer
Det ser naturligvis Flickr mørkt på. De håper naturlig nok i det lengste på at du skal angre deg.

Derfor har de nå innført 90 dagers angrefirst. Med andre ord blir bildene og albumene dine ligghende ute på nettet i tre måneder etter at du selv har slettet kontoen din.

Gjelder for alle
Det hjelper heller ikke å slette bildene og albumene enkeltvis. 90-dagersfristen gjelder for alt. Dermed blir bildene liggende på Flickrs server uansett.

Det kan jo også fungere som en forsikring for de som fortsatt ønsker å være der. For alle har en eller annen gang slettet bildene sine ved en feiltagelse.

Da er det godt å vite at de fortsatt kan hentes fram igjen fra nettet.

Ikke åpent tilgjengelig
Bildene er imidlertid ikke offentlig tilgjengelige. Den rettmessige eieren må selv be om å få dem tilbake.

Om du ikke har gitt beskjed om dette innen 90 dager, er det ugjenkallelig slutt. Bildene er borte for alltid.

Da får vi bare håpe at du har lagret dem på en fortsatt oppegående disk hjemme, eller på en CD/DVD.

Kilde:
Flickr Blog

Stikkord: flickr, foto