Nettbrett som også kan brukes som en laptop med A5-brikken? Muligens, men konkurrentene har allerede gjort dette og da er det ikke sikkert det er like attraktivt for Jobs' selskap. Uansett er det liten tvil om at Apple nok snuser på muligheten til å skaff

Annonse


Dette kan endre Apple totalt

Apples A4 og A5-brikkesett er å finne i iPad, iPhone 4 og iPad 2 og kanskje snart i bærbare og stasjonære.

Intel-samarbeidet over?

Ifølge en anonym kilde Macotakara skal ha vært i kontakt med tester nå selskapet ARM A5-brikker (kombinert GPU og CPU) i MacBook Air.

Apple skal også ha testet Thunderbolt med A5-brikken og maskinen skal ifølge den samme anonyme kilden ha levert overraskende god ytelse.

Ønsker full kontroll

At Apple muligens nå planlegger å dumpe Intel og gå for sine egne brikker bør ikke komme som noen stor overraskelse.

Annonse


ARM vokser i voldsomt tempo noe som igjen ble bevist når Microsoft kunngjorde at det kommer kompatible Windows 8-versjoner til plattformen.

Det er heller ingen nyhet at Apple ønsker kontroll i alle ledd, maskinvare såvel som programvare, dette kan være en av de siste leddene i en større strategi om å samle alt under et tak.

En naturlig utvikling

ARM-plattformen har vist seg som en strømgjerrig og effektive ytelses-plattform som er høyst skalerbar, men som i starten har siktet seg inn på mindre maskiner som telefoner og nettbrett.

Denne trenden kommer definitivt til å snu om Apple nå går for plattformen i alle sine produkter. Da vil trolig også iOS bli enda mer dominerende og trolig bli en Mac OS X-erstatter om noen år.

Kilde:
MacRumors

Dette kan bli fremtiden til tross for at Intel har et hett kjærlighetsforhold med Apple for tiden. Jobs' selskap er høyt prioritert når ny teknologi utvikles.
(Ill.: MacRumors.com)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse