Ganske mye av Sonys totale omsetning (77.5 milliarder dollar) blir spist opp av kostnadene relatert til hackingen av PSN og flere andre Sony-tjenester.

Annonse


Sonys krisetall er knapt til å tro

144.5 milliarder kroner. Det kan bli det enorme beløpet Sony må dekke etter alle hacker-skandalene.

Enorme utgifter

Det er promotionalcodes.org.uk som har regnet seg til det utrolige tallet basert på tidligere spekulasjoner om at det koster det japanske selskapet 318 dollar (1754 kroner) per konto (i alt 77 millioner kontoer) for å betale eksterne sikkerhetskonsulenter til å undersøke og sikre.

Kan bli enda dyrere

I tallet er det ikke medregnet utgiftene relatert til kompensasjonpakken kundene får og tapte inntekter grunnet Playstation Store-nedetid.

Og ikke minst: Kanskje kommer det også krav fra spillselskaper som også vil koste Sony dyrt, tall vi kanskje aldri får tilgang til.

Annonse


Og det baller på seg: I dag ble det kjent at Sony Music ble hacket fredag 20. mai, dette kan Digi.no melde.

Oppdatert, 23.05.11, 14:42:

Sonys egne tall derimot, er langt lavere. Ifølge stor-selskapet har det kostet dem mindre enn to dollar per hackede konto og med det ender den totale skadesummen på 171 millioner dollar (940 millioner kroner) for PSN-innbruddet, et tall som nok vil vokse, men som er milevis unna hva promotionalcodes.co.uk tippet.

Promotionalcodes regnet seg nemlig frem til en sum på 318 dollar per hackede konto.
Kilder:
Promotionalcodes
Engadget

PSNhack02
(Ill.: Per Ervland)
sony-pns-network-cost
(Ill.: promotionalcodes.org.uk)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse