hacket

Annonse


Anonymous hacket – medlemmer avslørt

Anonymous-bloggen anonops.net, som ITavisen.no refererte til senest i går, har blitt hacket.

Ble hacket

Ikke bare har noen defaced nettsiden, men en bruker-database fra IRC inkludert brukernavn og IP-adresse er lagt ut.

Anonops.net videresender nettleseren til sites.google.com/site/lolanonopsdead/.

Aktive på IRC

Anonymous bruker bloggen for å skrive nyhetssaker, men er også svært aktive på IRC der de har sin egen server (tranquility.anonops.net)

Annonse


Det er fra IRC-kanalen til samme gruppe brukernavn og IP-adresser skal ha blitt hentet ut.

Hvorfor noen hacket anonops.net har ikke kommet på det rene enda, men det hele ser i første øyekast ut til å være rampestreker og ikke politisk motivert med blant annet en stripe som henviser til Wikileaks.

– Vi hacket ikke PSN

I den store loggen fra IRC-serveren tranquility.anonops.net som ble lagt ut i forbindelse med hacken, diskuteres blant annet angrep mot Sonys PSN-servere på kanalen #OpSony.

«#OpSony is not attacking the PSN and has not done so since at least two weeks ago. Whatever problems Sony have, they are nothing whatsoever to do with us», står det å lese på IRC-kanalen #OpSony.

– Han hacket anonops

Ifølge denne bloggen skal det være en tidligere IRC-operatør, «Ryan», som står bak hacken av IRC-nettverkene irc.anonops.net og irc.anonops.ru.

«Ryan» skal ifølge bloggen ikke ha vært fornøyd med mangelen på et strukturert lederskap av anonops.

Samme person skal ha brukt en IRC-bot og DDoS-angrep for å få tak i IP-adresser og passord på begge IRC-servere. «Ryan» skal i skrivende stund ha kontroll over IRC-nettverket og trolig også bloggen anonops.net.

Utbrytergruppen som «Ryan» er en del av ble i går intervjuet av thinq.

Vanskelig å verifisere

Anonymous har ingen øverste leder eller talsperson og det er derfor vanskelig om ikke umulig å orientere seg i jungelen av informasjon på nett og om informasjonen virkelig stammer fra personer med tilknytning Anonymous.

Det er likevel grunn til å tro at organiseringen av Anonymous gjøres på IRC.

Det har blitt spekulert i, Sony er i hvert fall sikre, på at det er anon-sympatisører som hacket PSN, trolig som hevn for at selskapet fjernet OtherOS-støtten i PS3 og at Sony valgte å gå til juridisk angrep på PS3-hackeren George Hotz.

En svært stor IRC-logg er også lagt ut.

Kilder:
Anonops.net
https://sites.google.com/site/lolanonopsdead/
Invisible Nandu.TK

Mange brukernavn og IP-adresser avslørt.

wikileaks

Annonse