Slik ser frontruten i den hackede politibilen ut. Alle kan følge med på hva som foregår.

Annonse


Hacket seg inn i politibiler

Kevin Finisterre er profesjonell hacker. Det vil si at han ikke er forbryter, men tar oppdrag for næringsliv og offentlig virksomhet for å avdekke sikkerhetshull.

Kan ses på alle PC-er
En av Finisterres oppdragsgivere er amerikansk politi. De ble svært overrasket da hackeren demonstrerte hvordan hvem som helst kunne følge se opptakene fra politiets videoutstyr i patruljebilene.

Det viste seg nemlig at harddiskopptakerne som registrerer alt som kameraet i bilene fanger opp ikke er sikret. Alt man trenger er IP-adressen – og vips! så lar opptaket seg spille av på en hvilken som helst PC.

Det var også mulig å følge med på hva som foregikk i sanntid – akkurat som på et åpent webkamera.

Annonse


Enkelt passord
Enda verre er det at all informasjonen er koblet til kommuneadministrasjonens datasystemer i byen det er snakk om. Dermed kan man tenke seg at en stor mengde sensitiv informasjon kan nås av uvedkommende.

Ved hjelp av et enkelt Google-søk fant Finisterre ut at passordet til FTP-serveren var «pass». Dette hadde ikke blitt endret av kommunens IT-avdeling.

Finisterrre vil ikke ut med hvilket politikammer det dreier seg om. Og selskapet som har laget løsningen blånekter for at det Finisterre faktisk demonstrerer er mulig.

Kilde:
The Register