Adobe endrer sakte, men sikkert kursen i retning HTML, en åpen standard de tror kan fungere bra med Flash også i fremtiden.

Annonse


Adobe: – HTML 5 erstatter ikke Flash

Adobe har fortsatt klokkertro på at egen teknologi vil overleve HTML 5-bølgen.

Gigantene støtter HTML 5

Hva har Google, Microsoft og Apple til felles? De støtter alle utviklingen av HTML 5, en ny HTML-standard som har utbredt støtte for multimedia. Så hva er da poenget med et proprietær plattform som Flash?

Adobe tror Flash, godt hjulpet med selskapets nye utviklerverktøy med HTML 5-støtte, fortsatt vil være ledende på multimedia i lang tid fremover.

Må finne nye innfallsvinkler

Nå er det vel ingen som tror at Flash forsvinner neste uke, men at Adobe har et stor utfordring foran seg, blant annet for å finne nye produkter å selge, er det ingen tvil om.

Annonse


Noe selskapet håper de skal klare, blant annet med verktøy som konverterer Flash til HTML 5-innhold som funker på iOS og Android.

– Dør ikke

– Flash kommer i uoverskuelig fremtid til å være en overlegen plattform for alle som utvikler for flere plattformer. Det er her vi kommer til å legge i mest mulig krutt når det gjelder alt som har å gjøre med animasjoner, video og 3D, forklarer Mark Anders fra Adobe.

Adobes mål er nemlig å utvikle programmer som gjør det enkelt for utviklerne å lage innhold til iOS, Android, BlackBerry og Windows Phone.

Et eksempel på Adobes forsøk på å bli HTML 5-vennlige er Edge, et verktøy for å lage animasjoner i nettleseren.

– Vi er enda i prototype-stadiet, men før årets slutt kan det finnes et produkt på plass, forklarer Adobes Tom Barclay.

Kilde:
IDG.se

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse