Deenne artikkelen dukket torsdag i forrige uke opp på nettstedet til den amerikanske nyhetskanalen CNN. Google tilbakeviser det hele som oppspinn, mens CNN hevder de sitter på bevis.

Annonse


– «Google Faces» er oppspinn

Fredag i forrige uke var 1. april, ofg det manglet ikke på løgn og fanteri fra IT-bransjen.

Druknet i aprilspøker
Google var blant de mest aktive, og kunne blant annet fortelle oss at de skulle innføre en teknologi for å gjenkjenne kroppsbevegelser, Gmail Motion.

Denne og andre påfunn fra Googles side gjorde at en CNN-sak om en oppsiktsvekkende, kommende tjeneste fra Google fra dagen før (31. mars) nærmest druknet.

«Google Maps» med trynefaktor
For også den saken hørtes ut som en april-spøk. Ifølge artikkelen skal Google en gang i framtida innføre et slags «Google Maps» for ansikter.

Annonse


På frivillig basis skal brukerne registrere fotografier av seg selv hos Google. Ved hjelp av en app på mobiltelefonen kan ansiktene så kjennes igjen.

Praktisk på sjekker’n
Veldig praktisk når du treffer ei søt jente på byen og ikke helt fikk med deg hva hun het.

Tar du et kjapt bilde av henne, får du vite både navnet hennes, hvor hun bor og kanskje også telefonnummeret, om hun har lagt det inn i profilen sin.

Tenker på personvernet
Foreløpig har det ikke kommet noen mishagsytringer fra personvernhold. Men Google er i så fall forberedt.

– Vi vil først rulle ut dette når alt det personvernmessige er på plass, sier Hartmut Neven i Google til CNN.

Tilbakeviser intervjuet
Problemet er bare at Google i etterkant har tilbakevist hele intervjuet, og hevder at det er et falsum (ikke aprilspøk).

De sier at de ikke har noen planer om en slik tjeneste, og at talsmannen ikke skal ha sagt det CNN mener han sa.

– Vi har vårt på det tørre
CNN står på sin side ved historien.

– Googles påstander stemmer ikke med fakta i saken. Dette intervjuet var klarert på forhånd. En representant for Google var til stede under samtalen med utvikleren. Vedkommende hadde ingen innsigelser til det utvikleren sak. I tillegg har vi lydopptak av intervjuet som Google, noe også Google har. Vi står helt og fullt bak vår reporter, sier en talsmann for CNN til Androidapps.com

For tidlig spøk?
Og der står saken. Google sier de overhodet ikke har planer om å innføre ansiktsgjenkjenning via nettet, mens CNN altså sier de sitter på materiale som beviser.

Var det rett og slett en tidlig aprilspøk, og gikk CNN rett på limpinnen?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse