AdBlock utvides, slik at du nå også kan fjerne veiskilt og TV-reklame...

Annonse


Ble du lurt?

1. april er som vanlig avisene fulle av løgn og fanteri.

Google er aprilkongen
Spesielt lure er nettstedene som handler om IT og teknologi. Dette er en tradisjon som strekker seg langt tilbake, og som har skapt mye moro gjennom årene.

Hvert år følger folket spesielt med på Google, som pleier å være blant de mest oppfinnsomme. Dessuten vet du ikke alltid helt om det er spøk eller ikke. Selskapet lanserte som kjent e-posttjenesten Gmail 1. april 2004 – og året etter på samme dato 1GB gratis lagring. En kalkulert form for markedsføring som mange gikk rett på – både den ene og andre veien.

Bevegelses-gjenkjenning
I år prøvde Google blant annet (de hadde en drøss med aprilspøker) å innbile oss at de starter med bevegelsesgjenkjenning- Gmail Motion. Ved hjelp av avansert teknologi skal bevegelsene du gjør med kroppen kunne oversettes til meningsbærende signaler. Selv om det selvsagt ikke fungerer, ser det i hvert fall morsomt ut:

Annonse


En oversikt over Googles aprilspøker (og ikke-spøker) gjennom årene finner du HER.

Fjerner absolutt alle annonser
Mange bruker AdBlock gor å skjule mer eller mindre plagsomme annonser på nettet. Men at man også kan bruke systemet til å blokkere for TV-annonser og til og med for annonser langs veien og på buss og t-banen, visste vi ikke før i dag. Systemet kalles AdBlock Freedom, og ser utvilsomt effektivt ut.

Beste videoer fra 1911
Også YouTube ville være med på moroa. Derfor la de fredag ut et knippe av sine mest populære videoer – fra 1911:

Betal skattepengene tilbake
Her hjemme var det også mange som prøvde å lure sine lesere. Vår søsterpublikasjon digi.no serverte historien om at de som fikk igjen penger på skatten i år, må betale for fadesen med Altinn, skattetjenesten som gikk ned da selvangivelsen ble lagt ut på nettet. Digi kan også bringe sin egen oversikt over lureriene i IT-verdenen fredag.

Og vår andre søsterpublikasjon, DinSide Data, kunne fortelle at Altinn blir lagt ned på grunn av problemene.

Slutter med Twitter
Netcom kunne fortelle oss at de nå skal slutte å bruke Twitter – på Twitter

Hvor mange som trodde at ITavisen blir en ren Apple-avis (noen mange åpenbart mener at vi allerede er, skal vi tro kommentarene under artiklene), vet vi ikke. Men vi mottok i hvert fall minst en troverdig melding av typen «nå sletter jeg ITavisen fra bokmerkene mine»…

Den fulle oversikten
Om du er komplettist når det gjelder aprilspøker, finner du en mer utfyllende liste på Techcrunch.com.

Samme nettsted brakte for øvrig historien om at Google Places nå er klassifisert som spam, og dermed fjernet fra Google.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse