Microsoft: – Vi har skuffet dere

Ballmer har et spennende OS i Windows 8 som ser ut til å skalere bra, men kommer det for sent til å ta igjen iOS og Android? Det er det alle nå lurer på.

Kundene er rasende på Microsofts NoDo-utrulling. Nå legger selskapet seg flate – igjen.

WP 7 – Et mareritt for MS

NoDo-utrullingen har på ingen måte gått på skinner for Microsoft.

Det gjør heller ikke saken bedre at de presterte å rett og slett ødelegge en rekke Samsung Omnia WP7-telefoner med en test-oppdatering for å undersøke om utrullingenssystemet fungerte.

Annonse

Microsoft har valgt å ha mer eller mindre full kontroll over sitt eget OS, med få tilpassingsmuligheter for teleoperatørene.

Likevel lager de ikke sin egen maskinvare slik som Apple, men unngår OS-fragmenteringen Android sliter med.

Rasende kunder

Tanken var jo at Microsoft skulle gå en gylden middelvei mellom Google og Apples måte å gjøre det på, men dette ser ikke ut til å fungere, i hvert fall ikke enda.

Så sinte er kundene på selskapet at de igjen nå legger seg helt flate på The Windows Blog, kort tid etter at Windows Phone 7-general Joe Belfiore gjorde det samme etter et intervju der han prøvde å redegjøre for oppdaterings-situasjonen.

Gjør alt for å holde på kundene

Et utdrag av Microsofts unnskyldning fra The Windows Blog:

«Jeg vet at mange av dere er skuffet, til og med sinte, og det har dere helt rett til å være. Vi har ikke levert til dine forventninger, og vår egen, og for dette er jeg virkelig lei meg.

Vi gjorde ikke dette for å skuffe dere, men det er nå klart at det er det vi har gjort. Uansett om du er en som har fulgt med fra starten, eller er ny til Windows Phone, så fortjener du oppdateringene vi har lovet.

Min jobb er å få oss på rett vei og levere dem», forklarer Microsofts Eric Hautala, General Manager of Customer Experience Engineering.

Gjør alt for å holde på kundene

Microsoft virker rett og slett desperate for å tviholde på kundene, og det er ikke uten grunn.

De har kommet svært tregt inn i smartphone-markedet med et OS som riktignok er svært robust, kjapt og elegant, men selskapet sliter med elementære ting som konkurrentene for lengst har løst.

Her i Norge ser det ut til at NoDo-oppdateringen rulles ut for kunder med HTC-håndsett, mens eiere av Samsung Omnia 7 må late som de bor i Ungarn.

Kilder:
The Windows Blog
Neowin.net

Annonse
Annonse