Nå kan du laste ned IE9

Filteret i Internet Explorer 9 er kanskje ikke så smart likevel?

Microsofts nye nettleser Internet Explorer 9 har vært ute i en god stund i prøveversjoner.

HTML5-støtte
Men nå er den endelig ute i ferdig versjon. Du kan laste den ned fra beautyoftheweb.com.

Det er mange nyheter i IE9. Den viktigste er kanskje at den er bygget rundt HTML5, den nye standarden for video og annet «rikt» nettinnhold som Apple også satser på.

Annonse

Nye rutiner
På den rent praktiske siden har Microsoft satset på mye enklere design enn tidligere. Samtidig er funksjonene forenklet gjennom selvforklarende knapper og pek- og flytt-rutiner vi ikke har sett før.

Du kan også enkelt feste nettstedene du besøker jevnlig til oppgavelinjen, slik at de blir lettere tilgjengelig enn tradisjonelle bokmerker.

Bing – ikke Google…
I likhet med Googles Chrome kan du søke direkte fra adresselinjen. Men ikke overraskende gjennom Bing som standard søkemotor, ikke Google.

Dette kan du selvsagt gjøre om på selv, men av en eller annen grunn kommer ikke Google opp som valg i den norske verjsonen. Du må skifte land (for eksempel til USA) for å få det til.

Bare for Windows
Det er vel unødvendig å si det, men IE9 er i motsetning til Chrome, Opera og Firefox ikke tilgjengelig for andre operativsystemer enn Windows. Du kan velge mellom 64 og 32 bits-utgave, alt etter hvilken Windows-versjon du har.

Den fungerer bare på Windows Vista og Windows 7, men ikke på XP eller eldre Windows.versjoner.

Blokkeringsverktøy
Ifølge Microsoft vil de bare de som allerede har installert RC-versjonen av IE9 få automatisk oppdatering gjennom Windows Update. Alle andre må aktivt laste ned den nye versjonen.

Microsoft har for øvrig utgitt et blokkeringsverktøy for bedrifter som ikke ønsker at medarbeiderne skal oppdatere fra 8 til 9.

Se også DinSide.no og digi.no.

Annonse
Annonse