Hopp til navigasjon Hopp til innhold
windows

Gjør ventetiden kortere

Last Windows og MacOS før du logger inn.

Windows og Mac OS X har mulighet til å laste inn ditt skrivebord og applikasjoner før du i det hele tatt er logget inn.

Last inn alt før du logger inn

Mange har applikasjoner og tjenester som skal lastes inn når man logger inn i Windows eller Mac OS.

Det gjøre ventetiden til tider ganske lang før man kan navigere OSene uten kjip ytelse grunnet stor harddiskaktivitet.

Hva med å korte ventetiden slik at OSet begynner å laste inn dine innstillinger allerede før du har tastet passordet og trykket enter?

Slik går du frem i Mac OS

* Besøk: «System Preferences» -> «Accounts» og velg «Login options». Herfra aktiverer du «Auto-Login».

* Kopier følgende kode og lim det inn i «TextEdit».

* I «TextEdit» velger du «Format» -> «Make Plain Text» og lagre filen som «com.luomat.loginhook-2.plist» under «~/Library/LaunchAgents».

* Ta omstart av maskinen. Du vil neste gang møtes av påloggings-skjermen, men skrivebordet og apps du har satt til å starte ved oppstart er allerede klare til bruk.

Slik går du frem i Windows

Merk: Følgende tweak krever Windows 7 Professional eller bedre.

Les følgende instruksjon eller se på YouTube-klippet under.

* Lagre følgende kode i Notepad og lagre den som LockWorkStation.vbs: «WScript.CreateObject(«WScript.Shell»).Run(«rundll32 user32.dll,LockWorkStation»)»

* Hold inne Windows-tasten og trykk r, lim inn «control.exe userpasswords2», trykk enter og dekativer «Users must enter a user name and password to use this computer».

* Tykk så på «»Advanced-fanen og videre «Advance»-knappen. Velg «Users»-mappen og høyreklikk på kontoen du vil aktivere funksjonen på, trykk «Properties».

* Fra «Properties» finner du «Profile»-fanen og skriver inn «LockWorkStation.vbs» i «Logon script»-boksen.

* Kopier scriptet til en mappe du vil lagre den permanent i, høyreklikk denne mappen og trykk «Properties». Fra dele-fanen velg «Advanced Sharing».

* Huk av for «Share this Folder» og skriv «NetLogin» i «Share Name»-boksen.

* Sett maks antall samtidige brukere til 1, trykk «Permissions» og sørg for at du er den eneste brukeren på listen og at lesetilgang er aktivert. Trykk OK.

* Ferdig!

Kilder:
Lifehacker
Lifehacker

Stikkord: mac os, windows