– Supernettbrett fra Sony

De gjentatte angrepene mot Sony kan komme til å koste selskapet både omdømme og salg, hevder japanske analytiker.

Det sies at Sony er godt i gang med en tablet, en som kommer til å overgå alt som finnes på markedet i dag (og som kommer i nærmeste fremtid). I alle fall innenfor Android-segmentet.

Det er Engadget som har fått troverdig informasjon om dette fra flere kilder. Engadget avslørte i sin tid «PSP-telefonen», som nå er på vei til butikkene, så vi har grunner til å tro på dem.

Gjennomført
Nettbrettet de har fått høre om kalles for S1, og det bygger på Android 3.0. Grensesnittet blir imidlertid betydelig overhalt, og det er visstnok en gruppe ingeniører hentet fra VAIO, PlayStation- og Sony Ericsson-avdelingene som jobber med dette. Resultatet skal være meget elegant, minst like lett å bruke som iOS-grensesnittet.

Annonse

S1 skal for øvrig støtte det nylige initiativet som gjør det mulig å spille PlayStation-spill på Android, noe som åpner for betydelig spillpotensiale med flere klassiske titler. Dessuten bakes det inn full støtte for Qriocity, som er en streamingtjeneste for film og musikk. S1 kommer også med Bravia fjernkontroll-programvare.

Bølge
Nettbrettet skal ha et meget spesielt utseende, der en del av enheten rundes av på den ene langsiden, noe som både ser flott ut og gjør håndteringen mye lettere, fordi vektfordelingen blir annerledes. Det føles visstnok som å holde en bok eller et blad. En av kildene til Engadget beskrev utseendet som direkte «vakkert».

Skjermen skal være 9.4 tommer stor, og maskinen kjører på en Tegra 2-prosessor. Det er plass til to kameraer, USB-port, og ellers få knapper, kun to stykker, av/på og volumjustering. Ikke overraskende beskrives nettbrettet som veldig stilig, med en eksklusiv følelse.

Flere på vei
Det høres lovende ut – og Engadget nevner at de hører rykter om et annet, enda mer unikt nettbrett som også planlegges hos Sony. Når det gjelder S1 er septemberlansering noe som vurderes, men ingenting er spikret.

Alt dette er selvsagt meget ubekreftet, men vi gleder oss veldig til å høre mer. Vi følger såklart med.

Kilde:
Engadget

Annonse
Annonse