google-samsung-nexus-s-specs-release-date-price

Annonse


Tidenes skumleste telefon-trojaner

Trojaneren Soundminer tar opp samtalene dine. Heldigvis er det hele bare et forskningsprosjekt.

En ubehagelig overraskelse

Det er neppe noe som er mer ubehagelig enn å vite at alle samtalene du har tatt de siste to månedene er tatt opp og sendt ondsinnede hackere.

Heldigvis er det forskere som har utviklet trojaneren, men man skal ikke se bort ifra at også ondsinnede hackere fikk en god ide nå.

Smart trojaner

Soundminer er så avansert at den kan filtrere bort alt det det mindre viktige og bare snappe opp sensitiv personinformasjon som f.eks. kredittkortnummer.

Annonse


«Vi installerte Soundminer på en Android-telefon for å undersøke hvor effektiv trojaneren er. Våre studier viser at personers kredittkortnummer enkelt kan stemme-identifiseres og registreres», skriver forskerne.

Antivirus hjalp ikke

Antivirus-apps til Android har et stykke å gå. Hverken Virusguard eller Droid Security oppdaget trojaneren som fungerer sammen med en app som kan sende samtalene til valgt adresse.

«Finner brukerne en skadelig app kan de gi appen dårlig karakter i Android Market. De kan selvsagt også slette appen fra sin telefon. Apper som bryter mot våre brukeravtaler kommer dessuten til å tas bort fra Android Market», forklarer en talsperson fra Google.

Kilde:
IDG.se

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse