Dette er skruene Apple nå bruker for henholdsvis MacBook Pro, iPhone 4 og MacBook Air.

Annonse


Umulig å reparere selv

Mange har med stort hell skiftet både glass og andre deler i sin iPhone. Og ikke få har skiftet harddisker, prosessorer og andre ingredienser i sin Mac.

Nå blir dette betydelig vanskeligere, om ikke helt umulig.

Kutter ut standardskruene
For Apple har nemlig bestemt seg for å kutte ut standard stjerneskruer i sine produkter.

Og hold deg fast: De går til og med så langt som til å skifte ut standardskruene med sine egne i produkter som de har hatt inne til service!

Annonse


Femkantet raritet
Det er knapt noen enkel sak å reparere de slanke og trange designproduktene til Apple uansett. Men så langt har i hvert fall en vanlig Torx-skrujern i riktig dimensjon vært tilstrekkelig til å åpne chassiet.

Apple skal fra nå av bruke skruer med femkantet fordypning i skruhodet, såkalte Pentalobe-skruer.

Disse skruene krever et helt eget skrujern som er svært vanskelig å få tak i for privatpersoner. De er Apple-proprietære, og må enten lages eller spesialbestilles dersom du ikke jobber på et autorisert Apple-verksted.

Hater hjemme-tukling
Hensikten er i følge selvreparasjonsentusiastene på nettstedet iFixit.com å hindre at folk bokstavelig talt tar saken i egne hender når noe går galt.

Apple ønsker rett og slett ikke at kundene deres skal tukle med produktene sine selv.

iFixit med løsning
Men iFixit vet råd. De tilbyr nå et sett med de nødvendige verktøy som de har fått spesiallagd, slik at du fortsatt kan åpne din Apple-dings om du vil spare store summer. Apple er nemlig kjent for å ta voksne priser på alle former for service, og for å være kjipe på garantibestemmelsene.

Slikt skjer selvsagt på eget ansvar. Men bør ikke slikt være et valg som overlates til kunden og ikke til Apple? spør iFixit.

Skrutrekkerne koster imidlertid en del – fra 60 til 75 kroner stykket, alt etter hvilket Apple-produkt det dreier seg om.

Her er en video som forklarer problemet – og løsningen:

Apple’s Diabolical Plan to Screw your iPhone from iFixit on Vimeo.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse