Slim Amamou - fra pirataktivist til statsråd i Tunis.

Annonse


Pirat-aktivist blir minister

For få dager siden ble Slim Amamou arrestert av tunisisk politi for oppvigleri.

Minister i opprørsregjering
Nå har Tunis nye statsminister Mohammed Ghannouchi utnevnt ham til idretts- og ungdomsminster i den ferske regjeringen som ble opprettet etter at landets president Zine El Abidine Ben Ali og hans regjering rømte landet fredag i forrige uke.

Amamou har vært svært aktiv i det tunisiske Piratpartiet, som tilsvarer Piratpartiet i Sverige, Tyskland, USA og en rekke andre land.

Aktiv i Piratpartiet
Dette partiet kjemper for politiske endringer som skal gjøre opphavsretten mer i samsvar med den faktiske, digitale virkeligheten. Stikkord er fildeling og kopiering, som piratpartiene mener skal tillates.

Annonse
Amamou har holdt en høy profil i hjemlandets debatt om nettsensur og fildeling, og det er trolig derfor han nå blir valgt ut som statsråd.

Utvikler programvare
Den ferske statsrådens sivile yrke er programvareutvikler. Han beskriver seg selv som motstander av sensur, intellektuell opphavsrett og tilhenger av nettnøytralitet.

Tunis fikk en helt spesiell posisjon i digitalaktivistenes bevissthet 2005, da WSIS-kongressen (World Summit on the Information Society) ble avholdt i landets hovedstad.

Under møtet ble det avdekket en rekke brudd på menneskerettighetene i Tunis, et land som under det gamle regimet drev nettsensur med hard hånd.

Kilde:
Torrentfreak.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse