Jobs' utviklere skuffet mange iOS 4.3-håpefulle.

Annonse


Slik blir Apple-året 2011

Apple har mye på planen i 2011.

iPad 2-annonsering i januar?

iPhone 5, MacOS X Lion og Mac App Store er bare noen av Apples stor-lanseringer neste år. Computerworld har satt sammen en liste med bekreftede lanseringer og ikke fullt så bekreftede produkter.

Allerede i januar braker det løs med Mac App Store (bekreftet) og mange tror iPad 2 kommer (ikke bekreftet) med FaceTime-støtte, forbedret skjerm-oppløsning og det spekuleres i om den blir laget i et nytt materiale for å gjøre den lettere.

SSD blir standard

Deretter blir det bare spekulasjoner og rykter basert på tidligere lanseringer: i mars kommer hvit iPhone 4 som har blitt utsatt gang på gang, men det vil være få enheter tilgjengelig ved lansering. iBookstore stor-oppdateres med nettet tettere integrert i lese-opplevelsen.

Annonse


I april er det igjen duket for oppgradering av MacBook Pro-laptopene og disse får SSD som standard.

– iPad 2 i salg

I april blir iPad 2 tilgjengelig i butikkhyllene og Final Cut Studio får 64-bit-støtte. iMac leveres fra med i april 2011 med Magic Trackpad som standard.

I juni viser Steve Jobs frem iPhone 5 for første gang og MacOS X Lion med støtte for Mac App Store har endelig nådd beta-stadiet. Safari 6 lanseres med forbedret Flash-støtte.

LightPeak til sommeren

I juli blir iPad 2 tilgjengelig i flere land og Apple skyter av sine tall for tredje kvartal samtidig som de viser frem det første produktet med LightPeak: MacBook Pro.

I september er det trolig duket for lansering av iTunes 11 med nettsky-støtte (mer om dette hos ITavisen.no). Tradisjonen tro lanserer Apple også oppdaterte iPad Touch-modeller med iPhone 4-design og forbedret ytelse.

Lion lanseringsklar i oktober

I oktober er den endelige versjonen av MacOS X Lion klar. Dette er en svært viktig OS-lansering for Apple da den klargjør selskapet og bransjen for en helt ny app-verden. Nå er appene man elsker på iOS-produkter også tilgjengelig på skrivebordet på din stasjonære maskin.

Apple lanserer iOS 5.1 samme måned. Denne versjonen har tettere integrasjon med OS X. iLife 12 blir også en nettsky-sentrisk oppdatering og den blir den første appen som kun blir tilgjengelig via App Store.

Apple summerer opp 2011 med følgende milepæler:

* 5 milliarder nedlastinger fra App Store.
* Mac App Store feirer med 100 millioner nedlastinger.

En oppsummering

For å oppsummere det viktigste og mest sannsynlige:

* Lansering av MacOS X Lion (bekreftet) og Mac App Store (bekreftet).
* Lansering av iPad 2.
* LightPeak-integrasjon i en eller flere Apple-produkter.
* Lansering av iPhone 5.
* MacBook Pro leveres med SSD som standard.
* iTunes og trolig også MacOS integreres tett med Apples nye nettsky-løsning.

Vi har bare inkludert spekulasjonene vi ser på som mest sannsynlige. Se hele Computerworlds liste her.

Kilde:
Computerworld

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse