Denne appen kom i slutten av forrige uke. Nå har Apple fjernet den. Årsaken er ukjent, men mange tror det ligger politiske hensyn bak.

Annonse


Apple fjerner Wikileaks-app

For to uker siden ble det kjent at både PayPal, Visa og Mastercard ville avslutte sine kundeforhold til Wikileaks. PayPal har til alt overmål innrømmet at de ble presset av amerikanske myndigheter til å gjøre det.

Nå er det Apples tur
Nå kan også Apple ha meldt seg på i kjøret mot Wikileaks. I dag kastet de nemlig kastet ut Wikileaks-appen fra App Store.

Appen, som kostet beskjedne 11 kroner, har bare vært tilgjengelig for iPhone/iPod Touch/iPad-brukere siden fredag i forrige uke. Den ble kritisert for å være lite funksjonell, og ga ikke direkte tilgang til Wikileaks dokumenter.

Det eneste appen gjorde, var å formidle Wikileaks Twitter-meldinger. Og de kan jo nås direkte, gjennom en av de mange gode Twitter-appene for iOS.

Annonse


Kan piske opp stemningen
Apple har ikke gitt noen begrunnelse for fjerningen. Dermed er det en viss fare for at Anonymous og andre støttespillere for Wikileaks nå retter sin vrede mot Apple.

Metoden er DDoS-angrep, der et stort antall oppkall rettes mot nettserveren til selskapet eller institusjonen som etter angripernes oppfatning motarbeider eller hindrer Wikileaks i sin varslervirksomhet.

Det er ikke umulig at det kan bli vanskelig å komme inn på Apple Store de nærmeste dagene…

Kilde:
Pcpro.co.uk

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse