N8

Annonse


– Slik skal Nokia redde Symbian

I følge en presentasjon av Nokia-sjefen Gunther Kottzieper, som ble gjort i Kina denne uken, har selskapet planer om å gjøre Symbian-telefonene sine relevante igjen.

Det sies at selve operativsystemet skal få betydelige oppgraderinger i løpet av det neste året. Det er snakk om et nytt utseende for brukergrensesnittet og bedre funksjoner.

Brukervennlig
Mer nøyaktig, i løpet av første kvartal 2011 skal det slippes en oppdatering med ny og bedre nettleser, noe som allerede er en kjent sak. Senere neste år kommer det imidlertid mer, og da snakker vi bedre grensesnitt, mer fleksible hjemmeskjermer, lettere oppdatering av programmer og en HTML5-støtte for nettleseren.

Dette stemmer med tidligere uttalte planer fra selskapet om å slutte å slippe nye, store versjoner av Symbian, men heller komme med mindre oppdateringer oftere, som også brukere av eksisterende håndsett får nytte av.

Annonse


Kraft
Men nye telefoner kommer: Presentasjonen omtalte modeller med 1 GHz-prosessorer og mer grafikkminne, samt dobbelkjerne-brikker på sikt. Ikke minst, det snakkes om «ekte zoom» på kameraene på fremtidige modeller, noe som helt klart høres spennende ut.

Ingenting av dette er offentlig bekreftet av Nokia, så vi gleder oss til å høre mer.

Kilde:
Computerworld

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse