Selv uten vektorgrafikk på toppen av filmklippet er ytelsen dramatisk forbedret fra rundt 80 prosent CPU-bruk til under 10 prosent.

Annonse


Dette er nesten ikke til å tro

Ved hjelp av StageVideo har Adobe klart å tidoble ytelsen på Flash-video.

Utrolig hastighetsforbedring

Den nye teknikken blir å finne i Flash Player 10.2 som nå testes hos Adobe. Demonstrasjonen av den imponerende nye versjonen fant sted under Adobes MAX messe forrige måned.

I klippet viser Adobe hvordan Flash går fra å bruke rundt 80 prosent (uten vektorgrafikk) av CPUen med gamle Flash, til under 10 prosent i 10.2, og det på en 11″ MacBook Air (1.4 GHz Intel Core 2 Duo-CPU).

Prøver å overbevise apple

Det er trolig ikke tilfeldig at Adobe brukte et Apple-produkt under demonstrasjonen? Adobe og Apple har lenge kranglet om Flash og plattformens ytelse og sikkerhet. Til nå har Apple nektet å implementere Flash i iOS-produkter.

Annonse


Det er ikke tvil om at Apple med sitt grep på tablets og smartphones er en viktig partner å få med seg videre.

Du må se det for å tro det

For å stresse Apples maskin enda mer legger Adobe i klippet under på vektorgrafikk over filmen. CPU-bruken går da ikke bare til 80 prosent, men hele 120.

Men så aktiveres det nye APIet Stage Video og CPUen bruker kun 10 prosent av kraften til å behandle innholdet. Dette gjelder forøvrig med og uten vektorgrafikken aktivert. Intet mindre enn svært imponerende.

Når kan vi vente oss denne dramatiske hastighetsforbedringen? Først må 10.2 lanseres i endelig versjon. Deretter må alle som lager Flash-videospillere implemere StageVideo, noe vi virkelig håper ikke er komplisert så overgangen kan skje fort. Forøvrig har allerede YouTube gjort det.

Se selv:

Kilde:
John Nack on Adobe

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse