Google-topp: – Chrome OS trolig dødt neste år

Avslutter virkelig Google Chrome OS-prosjektet allerede neste år? Det tror en av Googles fremste programmerere.

Googles Paul Buchheit har sluppet litt av en bombe på FriendFeed.

Chrome OS dødt allerede neste år?

Buchheit tror nemlig at Google kommer til å «drepe» Chrome OS allerede neste år. Dette, eller at prosjektet slås sammen med Android.

Buchheit er nemlig ingen hvem som helst. Han er oppfinneren av annonse-teknologien AdSense som er mye av årsaken til Googles heftige inntektsstrøm og han er hovedutvikler av Gmail.

Annonse

Han var også den som fant på Googles slagord «Don’t be evil».

Sammenslåing en mulighet

Ikke bare har Google akkurat lansert sin første Chrome-laptop-prototype, men mange tror Chrome OS kan bli ledende innenfor netbook-segmentet da prisen på maskinene trolig blir lav grunnet terminal-tilnærmingen, da det eneste som trengs er en nettlinje og relativt svak maskinvare. Og ikke minst er Google er et respektert merkenavn.

Android er til for mobiler og Chrome OS sikter seg inn på laptops/netbooks, men Buchheit tror ikke Chrome OS skiller seg nok ut og at prosjektet derfor avsluttes helt eller slås sammen med Android.

Page og Brin har snakket om det samme

Det er dog ikke første gang det er snakk om en sammensmelting av de to prosjektene.

Allerede i november i fjor sa de to grunnleggerne av Google, Larry Page og Sergey Brin at dette var sannsynlig en gang i fremtiden, men allerede neste år? Vi får se.

chromeoskill

Kilde:
Neowin.net

Annonse
Annonse