Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nederst på dette bildet ser du DivX-knappen som skal forbedre YouTube-videoen. (Ill.: Rafe Needleman/CNET)

DivX forbedrer Youtube

Gir bedre Flash enn Adobe.

DiVX er kjent for alle som har lastet ned film fra nettet. Systemet, som ikke må forveksles med den åpne konkurrenten Xvid, er en måte å komprimere store videofiler på.

Satser på YouTube
Nå har også DivX kastet seg inn i konkurransen om det som i dag trolig er verdens mest populære videoformat, Adobes Flash.

Dette formatet brukes blant annet på YouTube, verdens største arena for web-baserte videoer, både for amatører og proffer.

Tung materie
Flash er omstridt, ikke minst fordi formatet er tungt for beskjedent spesifiserte maskiner. Så tungt at Apple ikke vil ha noe med det å gjøre.

Dette har DivX nå funnet en løsning på.I siste versjon av DivX Plus (bare for Windows) ligger det en liten plugin som kan brukes med Flash-vidoer.

Reduserer hakking
Etter at du har installert Plus-pakken, vil det komme opp en stripe under YouTube-videoen med en knapp som lar deg spille av i høyere kvalitet i fullskjermmodus, og som i følge DivX skal redusere problemet med hakking og såkalt re-buffering betydelig.

Forbedringen skal være størst på eldre PC-er og mini-PCer (netbooks). På nyere maskiner med god nettforbindelse skal ikke forskjellen være så stor.

Også bedre batteri
Ryan Taylor i DivX sier til CNet News.com at DivX Plus også gir forbedringer i batterilevetiden dersom man spiller av på en laptop. Avspillingen legger også mindre beslag på kjølesystemet enn om man bruker standard Flash uten DivX-tillegget.

Den største brukergruppa vil trolig bli folk som har maskiner med ti tommers skjermer eller mindre. Disse får nå muligheten til å spille av Flash-videoer i fullskjerm med mindre kvalitetstap enn før, hevder DivX.

Last ned her
Du kan laste ned programmet HER og HER.

Stikkord: divx, flash