Hopp til navigasjon Hopp til innhold
De tyske hackerne skal ha fått tak i et privat sex-bilde fra Ke$has PC. (Ill.: Foto: RCA Music)

Superstjerner grisehacket

Tyskere kom seg inn på 50 kjendis-PCer.

To tyske hackere på 17 og 23 år er tatt for å ha hacket seg inn på datamaskinene til Lady Gaga, Justin Timberlake, Rihanna, Kesha og en rekke andre kjente musikkstjerner.

Enkle metoder
Til sammen 50 artister skal ha blitt rammet av de tyske hackerne, som skal ha brukt svært enkle metoder for å ha skaffet seg tilgang til stjernenes private informasjon.

Blant annet skal de ha funnet et privatbilde av Kesha (som skriver artistnavnet sitt som Ke$ha, med dollartegn), der hun etter sigende har sex.

Bildet skal i følge politiet ha blitt brukt til utpressingsforsøk mot artisten.

Ville selge uutgitte låter
Det viktigste målet skal likevel ha vært å få tak i upubliserte låter, som de to hadde tenkt å selge på det svarte markedet til høye priser.

Hackerne gjorde ingen forsøk på å skjule virksomheten sin. Tvert om skrøt de åpenlyst på nettet av hvordan de hadde klart å komme seg inn på maskinene til nærmest hele A-lista av internasjonale musikkjendiser.

Problemet var at få der ute trodde dem. Politiet i den tyske byen Duisburg tok dem imidlertid på ordet, og pågrep dem.

Enkle triks
De to skal ha tilstått på flekken, og politiet har derfor ikke funnet det nødvendig å ta ut siktelse.

– Trikset er i seg selv ikke noe spesielt. Alt man trenger er litt kunnskap og tålmodighet, sier statsadvokat Rolf Heferkamp til Neue Ruhr/Neue Rhein Zeitung.

– Dette er virkelig skremmende. Man kan ikke føle seg trygg noe sted, sier Sven Kilthau-Lander, som er tysk PR-sjef for Rihanna og Lady Gaga.

Kelly Clarkson-fans slo alarm
Det var for øvrig fansen til en annen kjent artist, Kelly Clarkson, som slo alarm. De hadde nemlig oppdaget en rekke av hennnes låter ute på nettet. Ingen av cdem var utgitt offisielt.

Fansens opplysninger førte til en stortstilt opprulling der både den amerikanske politiorganisasjonen FBI og tysk, føderalt politi var involvert.

Se også:
Hackere fant artistens hjemmeporno (SeHer.no)

Kilder:
Derwesten.de
Telegraph.co.uk

Stikkord: hacking, musikk