Hopp til navigasjon Hopp til innhold
iPad var populært i Japan lenge før den ble offisielt lansert den 28. mai. Nå blir de tidlige, importerte mdoellene lovlige med firmware-oppdatering. (Ill.: japanprobe.com)

Importert iPad blir lovlig

Japan tillater firmware-godkjenning.

Da iPad ble lansert i påskeuka, strømmet japanere i likhet med nordmenn til USA for å kjøpe.

Krever egen godkjenning
Men da de landet i hjemlandet, måtte de smugle de nyinnkjøpte «paddene» inn i landet.

I Japan kreves det nemlig en egen godkjenning fra telemyndighetene for å bruke elektronisk utstyr.

Ulovlig i månedsvis
Godkjenning skal være inngravert i selve chassiset på hvert enkelt eksemplar – det holder ikke med papirer og spesifikasjoner for en generell godkjenning av et produkt.

Dermed har tusenvis av teknologikåte japanere brukt sin iPad ulovlig i månedsvis. Og bare med WiFi, for 3G-utgaven er nemlig låst til teleselskapet Softbank.

Elektronisk godkjenning
Du må med andre ord være registrert iPad-kunde jos Softbank for å kunne bruke 3G-versjonen med et av deres SIM-kort. Og det blir du ikke med mindre du har kjøpt iPad gjennom deres forhandlere i Japan.

Med versjon 4.2 av iOS (operativsystemet for ipad) har imidlertid dette endret seg. Innebygget i iOS 4.2 ligger nemlig en elektronisk godkjenning for det japanske telemarkedet.

Lovendring gir amnesti
Dette godtar myndighetene, etter å ha gjort en lovendring der avsnittet og fysisk gravering er fjernet.

Siden alle som har kjøpt iPad utenfor Japan fritt kan laste ned IOS 4.2, vil også disse automatisk få godkjent sine iPad-er.

I Norge holder det med CE-merke på iPad for å kunne bruke den lovlig. Og det har alle iPad-er, uansett hvor i verden de er kjøpt.

Annonse
Stikkord: ipad, japan