Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Med Orb TV kan du streame fra hvilken som helst nett-kilde rett på TV-en. (Ill.: Orb TV)

Her er appen som TV-selskapene hater

Nett-TV direkte fra fjernkontrollen.

Løsninger som Boxee, Google TV (og PS3) lar deg se nett-TV på din vanlige TV-skjerm. Men det krever at du har en eller annen form for abonnement.

Alt video-innhold
Du får med andre ord ikke fri tilgang til alt video-innhold på nettet, slik du får når du bruker PC-en direkte.

Dette har selskapet Orb TV satt seg fore å rette på.

Lanserte torrent på konsoll
Orb husker vi som selskapet som i 2008 lanserte torrent-nedlastinger på spillkonsoller.

Nå er de altså i gang igjen. Denne gangen med en boks som kobles til TV-en, og som styres via en app på en smartttelefon, et nettbrett eller rett og slett fra en PC.

Fjernkontroll-app
Det er ikke slik at nettsiden som sådan vises på skjermen. Det gjør derimot videoer fra YouTube, Hulu eller andre steder på nettet der det finnes videostrømmer.

Orb skryter av at absolutt alt innhold som er tilgjengelig vis din PC/Mac kan vises på skjermen. Du kan til og med skifte «kanal» via fjernkontroll-appen, der du kan lage dine egne spillelister med favorittvideokildene dine.

Uten staffasje
Med Orb ser du altså bort fra all staffasjen rundt videoer på nettet. Du går rett på videoene, akurrat som på vanlig kabel- eller satellitt-TV.

Om du for eksempel ønsker å se live-sendinger fra NRK, er det bare å velge NRK fra fjernkontrollen. Så kommer TV-programmet opp på TV-en.

Motstand fra TV-bransjen
Med sin noe spesielle historikk forventer Orb å møte en vis motstand blant rettighetshaverne. Men, som de sier: Hva kan de gjøre?

For hva er egentlig forskjellen på å se innholdet på PC-en og på TV-en? For TV-selskper og andre aktører handler det selvsagt om at brukerne også ser reklamen, neo de ikke ser om de bare viser videoen «naken».

Men forbud? Det er det vanskelig å tenke seg.

Annonse