Fengsel eller store bøter vanker for pirater som blir tatt for nedlasting av musikk. Portugal går andre veien, og har gjort det lovlig å piratkopiere film til eget forbruk - altså ikke-kommersielt.

Annonse


Denne angriper alle

En ny trojaner har funnet et hull som kan misbrukes i alle Windows-versjoner fra 95 til 7.

Angriper alle Windows-versjoner

Trojaneren er spesiell fordi utviklerne av den har funnet et hull i Windows 95 som også fungerer i Windows 7. Dette melder BitDefender

Navnet på den aggressive trojaneren er «Trojan.spy.yek» og er spesielt farlig for bedrifter da den snapper opp informasjon og sender funnene videre til hackerne.

Stjeler sensitiv informasjon

– En trojaner som tar seg inn i det lokale nettverket til bedriften kan føre til stor skade og dessverre øker denne type angrep hele tiden, forklarer BitDefender.

Annonse


Klarer trojaneren å smitte en maskin vil den prøve å finne adressebøker, Office-dokumenter og PDF-dokumenter. Om den finner de nevnte filtypene sendes disse dokumentene videre via en FTP-tilkobling til hackeren.

Slik sikrer du deg

BitDefender anbefaler alle Windows-brukere å holde sitt Windows OS oppdatert og også sørge for å holde antivirusprogramvaren oppdatert til enhver tid.

Det finnes mange bra gratis-alternativer. F.eks. Microsoft Security Essentials eller AVG Free.

Kilde:
IDG.se

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse