Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple kan i løpet av neste år være klare med pekeskjermer som lar deg bruke votter eller vanter. (Ill.: PatentlyApple.com)

Snart kan du trykke med votter

Neste generasjons pekeskjermer på vei.

Det begynner å bli kaldt, og de fleste av oss trekker på oss hansker, votter eller vanter før vi går ut.

Fungerer bare med nakne fingre
Men fisker du fram din nye smarttelefon med pekeskjerm, blir det fort trøbbel.

Skjermen fungerer ikke med mindre du har bare hender, og dermed blir du stående og fryse på fingertuppene mens du sjekker e-postene eller oppdateringene på Facebook.

Klare i 2011
Dette har den japanske skjermprodusenten Hitachi, som blant annet leverer skjermene til Apples iPhone, nå funnet en løsning på.

I løpet av 2011 vil de være klare med en helt ny generasjon pekeskjermer der det er mulig å bruke et materiale utenpå fingrene.

Til bruk i kulda
Sensorene i den nye skjermen gjenkjenner ikke bare naken hud, men også plast, gummi og tekstiler.

Dette har ikke bare den fordelen at du kan bruke telefonen eller lesebrettet i kulda uten å fryse på fingrene.

Mer hygienisk
Som kjent blir pekeskjermer fort fulle av fingeravtrykk og fett når man bruker dem. Dette er både uappetittlig og uhygienisk, og undersøkelser har vist at iPad og andre dingser med pekeskjerm er de reneste bakteriebomber.

Bruker man for eksempel gummihansker av den typen som helsepersonell benytter i jobbsammenheng, er problemet langt på vei løst.

Ny høflighet?
Spesielt er dette nyttig om flere bruker skjermen, slik som blant annet er tilfelle med minibanker og offentlige informasjonsterminaler.

Kanskje vi kan se for oss en framtid der det blir regnet som alminnelig høflighet å benytte hansker når du peker på skjermen. Av hensyn til de som skal bruke den etter deg…

Kilde:
Patentlyapple.com

Stikkord: skjerm