Hopp til navigasjon Hopp til innhold
«The Red Shirt Guy» ble først hele WoW-miljøets klovn. Nå får han respekt for å ha stått fram med sykdommen sin. (Ill.: YouTube)

Nå blir han WoW-karakter

«The Red Shirt Guy» får oppreisning.

En ung gutt som stilte spørsmål til utviklerne under Blizzcon-konferansen for to uker siden blir nå selv karakter i spillet han elsker over alt i verden – World of Warcraft (WoW).

«Han i den røde skjorta»
Spørsmålet (se video under) var det i seg selv ikke noe galt med. Utviklerne ble faktisk svar skyldig, og måtte innrømme en feil i en komplekse historien som den ivrige, unge spilleren åpenbart kunne på rams.

Gutten, som ikke vil røpe navnet sitt, hadde på seg en svært iøynefallende, rød skjorte. Han virket ekstremt nervøs, og framførte spørsmålet på en nesten robot-aktig måte.

Lagde mot-video
Etter seansen ble han kveldens samtaleemne på konferansen. Og selvsagt også på YouTube, til spott og spe for hele verden.

Vår mann tok imidlertid den høyst ufrivillige berømmelsen på strak arm.

Fra gutterommet hjemme la han ut en video der han forklarer hva som er problemet.

Lider av sykdom
Det viser seg nemlig at han lider av Aspergers syndrom, en sykdom som blant annet gjør at han opptrer underlig i spente situasjoner.

I videoen oppfordrer han alle til å dele hans interesse for spillet, framfor å gjøre narr av ham.

Får respekt
Nå er det ingen som lenger ler av den ivrige WoW-spilleren. Blizzard-ledelsen besluttet at han skal innlemmes som karakter i WoW.

Han vil ikke røpe hva karakteren heter eller hvordan man kan finne den, av frykt for å bli nedrent av meldinger. Men etter at han publiserte videoen på YouTube, har han fått mer respekt enn latter fra folk der ute.

Ikke minst fordi dette tydeligvis først og fremst er en ekte fan, som altså hadde bedre kunnskap om spillet enn WoW-utviklerne selv.

Her stiller «The Red Shirt Guy» spørsmålet sitt:

Og her forklarer han hvorfor han hørtes så merkelig ut:

Kilder:
WoW Forum
Pressfire.no

Annonse
Stikkord: world of warcraft, wow