Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Jammie Thomas-Rasset fikk satt ned erstatningssummen kraftig tidligere i år. Nå må ut med millionbeløp likevel. (Ill.: ITavisen)

Må ut med 358 581 pr. låt

Fildelings-Jammie dømt igjen.

Den fattige, amerikanske alenemoren Jammie Thomas-Rasset ble i fjor sommer dømt til å betale over 12 millioner kroner for å ha lastet ned 24 låter via fildelingsprogrammet KaZaa.

Uvirkelig sum
Siden har saken gått flere runder i det amerikanske rettsvesenet. Ut på nyåret fikk Jammie nedsatt erstatningssummen til 315 000 kroner totalt.

Men platebransjen ville ikke gi seg, og nå har de igjen fått medhold i en erstatningssum som for de fleste må fortone seg helt uvirkelig, sett i forhold til overtredelsen Thomas-Rasset har begått.

Må ut med 8,6 millioner
En jury i Minneapolis avgjorde i går at hun må ut med 1,5 millioner dollar (om lag 8,6 millioner kroner) for de 24 låtene hun har erkjent å ha lastet ned i 2006.

Det er 62 500 dollar (358 581 norske kroner) for hver av låtene.

Svært fornøyde
Platebransjen er svært fornøyd med resultatet.

– Nå som vi har tre jurybeslutninger bak oss i tillegg til at Thomas-Rassetts skyld er entydig avklart, håper vi at hun nå endelig tar ansvaret for sine handlinger, heter det i en pressemelding som den amerikanske platebransjeorganisasjonen RIAA har sendt ut.

Gir seg ikke
Men Jammie gir seg ikke. Advokaten hennes, Kiwi Camara, sier at hun vil ha prøvet dommen på ny.

Det kan bety at saken neppe er endelig avgjort med denne dommen.

Kilde:
Cnet News.com

Stikkord: fildeling, jammie thomas