Hopp til navigasjon Hopp til innhold
SIM-kortet kan snart bli historie, skal vi tro de siste Apple-ryktene. (Ill.: mobilesdna.com)

– Apple vil kvitte seg med SIM-kortet

Rykter om helt nytt mobilsystem.

Apple vil kutte ut det tradisjonelle SIM-kortet som er bundet til en teleoperatør. I stedet vil SIM-kortets funksjoner bli innebygget i iPhone. Kunden vil få fritt valg mellom ulike operatører, uansett hvor og fra hvem telefonen er kjøpt.

Møter i Cupertino
Dette er i korte trekk den planen som rykter vil ha det til at Apple har.

I følge GigaOm.com har toppsjefene i flere franske teleselskapet denne uka vært i møter i Apples hovedkvarter i Cupertino.

I følge ryktene skal flere toppsjefer i store, europeiske teleselskaper være på vei til California for å drøfte det som kan bli en helt ny måte å tenke på innen mobilbransjen.

Google mislyktes
Som kjent prøvde Google nylig noe lignende med sin Nexus One-telefon, noe som ikke gikk så bra.

Teleselskapene – både i Europa, Asia og USA – tviholder tydeligvis på den gamle modellen der brukeren er bundet til ett selskap om gangen.

Kan velge fritt
Om ryktene er sanne, vil framtidige Apple-brukere kunne velge fritt mellom abonnementet på tvers av selskaper når de kommer ut av butikken med sin nye telefon.

Muligens vil de også kunne bytte mellom leverandørene i hjemlandet, på samme måte som ved såkalt roaming i utlandet.

Misfornøyd med binding
Uansett er det sannsynlig at Apple ønsker å gjøre det enklere å ta i bruk en ny telefon, og at de ikke er 100 % fornøyd med de bindingsavtalene de nå har.

I USA selges iPhone som kjent utelukkende med AT&T-abonnement. I Europa er det ikke lenger monopoler – her kan i prinsippet alle leverandører selge iPhone med abonnent. Samtidig selges det også telefoner uten SIM-kort, slik at du kan bruke hvilket abonnement du vil.

NetCom nede? Skift til Telenor!
Dersom Apple også kvitter seg med SIM-kortet, vil dette kunne bety en helt ny fleksibilitet for brukerne. Om NetCom for eksempel går ned, slik vi opplevde tidligere denne måneden, vil telefonen bare kunne bytte til Telenor eller en av deres underleverandører.

Apple sørger for at den operatøren du bruker får betalt. Og tar sin sedvanlige, høye andel på veien…

Stikkord: iphone, Mobil