Hopp til navigasjon Hopp til innhold
walkman

Nå er Walkman død

Sony avslutter produksjonen av kassettspilleren.

Visse elektronikk-produkter produseres og selges mye lenger enn man gjerne tror. Mange tilsynelatende utdaterte teknologier fortsetter å være relevante i visse markeder selv om vi ikke kjøper dem lenger.

Kassetten er død
Det gjelder også den legendariske Walkmanen fra Sony, altså den originale, bærbare kassettspilleren. Det var Walkman som i sin tid fullstendig revolusjonerte portabel musikk.

Det er altså først nå før helgen, den 22. oktober, at produksjonen av kassettspillerne ble stanset av Sony i Japan. Den siste store leveransen til butikkene ble gjort i april i år, og nå stoppes produksjonen. Når de siste leveransene selges ut, er det over og ut for Walkman.

Walkman ble opprinnelig lansert i 1979, og hele Walkman-plattformen har solgt i over 400 millioner eksemplarer. Over 200 millioner av disse er kassettbaserte.

Ikke bare analogt
Walkman-brandet lever tross alt fremdeles: Sony solgte både bærbare CD- og Minidisk-spillere med Walkman-navnet, og i dag selger selskapet solide MP3-spillere som heter Walkman, mens Sony Ericsson bruker brandet på deres mediesentriske mobiltelefoner.

Walkman-navnet er likevel for alltid synonymt med kassettspiller-kulturen fra 80-tallet.

Kilde:
CrunchGear

Stikkord: musikk, sony