Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Digg.com er ikke helt hva det var. (Ill.: digg.com)

Digg.com mot stupet

Protest fra brukerne. Over halve staben oppsagt. Sjefene går.

Digg.com kunne i 2006 skryte av å være det 24. mest besøkte nettstedet i USA med flere hundre millioner kroner i inntekt.

Grunn til å være stolt
Grunnleggeren Kevin Rose, som også er kjent som Apple-tyster med gode kilder nær Steve Jobs (trolig også Steve Wozniak – en venn og tidlig Digg-investor), hadde grunn til å være stolt.

For nettstedet var utvilsomt mest omtalt av alle nettsteder det året, og har siden hatt posisjonen som selve kongen blant tjenester der brukerne selv anbefaler artikler og annen type informasjon til andre.

Nett-superstjerne
Rose prydet hele forsiden på bladet Business Week i august 2006.«Hvordan klarte denne mannen klarte å tjene 60 millioner dollar på 18 måneder?» sto det.

Digg-grunnleggeren ble invitert til TV-show. Han ble intervjuet over alt, og figurerte i amerikanske medier som teknologi-wonderboy på linje med Steve Jobs, Bill Gates og Google-gründerne Sergey Brin og Larry Page .

Amazon-sjef overtok
For tre uker siden trakk Rose seg fra direktørstillingen. Stolen overlot han til Matt Williams, som ble hentet fra en lederstilling Amazon.

I går ble det kjent at også utgiveren og økonomisjefen Chas Edwards tar sin hatt og går.

Under halvparten igjen
På det meste hadde selskapet rundt 100 ansatte. I dag er det bare 42 igjen.

Den siste nedbemanningen kom mandag denne uka, da de ansatte fikk en e-post fra Matt Williams om at selskapet brukte for mye penger og at ytterligere 35 måtte gå av de da 67 som var igjen.

Måtte be om unnskyldning
Og som om ikke dette var nok, måtte Williams nylig be ydmykt om unnskyldning for et mislykket, nytt design som førte til dramatisk fall i trafikken og ville protester fra brukerne.

Behovet for organiserte, brukerstyrte anbefalinger ser uansett ikke ut til å ha tatt av, og Digg er nærmest alene igjen på banen når det gjelder dette forretningsområdet på nettet.

Også i Norge
ITavisen prøvde seg med en lignende tjeneste, Kudos. Men 9. desember i fjor måtte vi kaste inn håndkledet.

Den eneste reelle konkurrenten vi hadde var MSNs Reporter. Men denne tjenesten er ikke lenger å finne på MSNs norske sider.

Framtida ser utvilsomt usikker ut også for Digg.com. Men foreløpig tyder ingen ting på at de har tenkt å legge inn årene med det første.

Kilde:
CNet News.com